IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUŽILAŠTVO: Zašto Bektić, Hamzić i Sandžić, nisu završili u pritvoru zbog izborne prevare u SREBRENICI … (foto)

Akcija je provedena po nalogu Tužilaštva BiH je jutros donesena odluka da ova trojica neće biti zatražen pritvor niti mjere zabrane…

TUZLA (Srebrenica): BiH Crna Hronika, vijesti, utorak, 02.12..2020…14: 09… TUŽILAŠTVO: Zašto Bektić, Hamzić i Sandžić, nisu završili u pritvoru zbog izborne prevare u SREBRENICI… (foto)

Istraga se intenzivno nastavlja, kazali su iz Tužilaštva BiH…

U policijskoj akciji SIPA-e uhapšeni su Bego Bektić, Enver Hamzić i Muamer Sandžić zbog sumnji da su počinili izborne prevare, ukrali identitete, kao i druga krivična djela u vezi s ovim. Akcija je provedena po nalogu Tužilaštva BiH. Međutim, u tom istom tužilaštvu je jutros donesena odluka da za ovaj trojac neće biti zatražen pritvor niti mjere zabrane.

– Osumnjičeni su, po nalogu postupajuće tužiteljice, ispitani u SIPA-i u Tuzli i istraga o počinjenim nezakonitostima intenzivno se nastavlja protiv svih osumnjičenih. Nije bilo potrebe za pritvorom, ukoliko se u tijeku istrage utvrdi bilo kakvo ometanje postupka  ili neprimjereni postupci, može biti zatražen pritvor ili mjere zabrane – odgovoreno je iz Tužilaštva BiH na upit zašto su Bektić, Hamzić i Sandžić pušteni na slobodu, piše “Oslobođenje”.

Podsjećamo, oni su osumnjičeni da su, kradući identitete a od Bošnjaka iz Srebrenice te prijavljujući ih za glasanje putem pošte iz Srbije, omogućili da kandidat koalicije “Zajedno za Srebrenicu” i da je aktuelni načelnik Mladen Grujičić, na nezakonit način, dobije dodatne glasove i to na ovogodišnjim lokalnim izborima…

Izvor agencije

Čitaj još:   TUŽILAŠTVO BiH: Blokirana dva računa firme "Srebrena malina" radi se o iznosima od... (foto)
KONAČNO DOLIJAO: Izručen zločinac koji je spaljivao Bošnjake u Višegradu!!!

Vlasti Republike Francuske su udovoljile zahtjevu Tužilaštva BiH i pravosuđa Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more