IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS u Njemačkoj: Namjerno gazio ljude, puno mrtvih i ozlijeđenih… (foto i video)

U naletu na pješake u Trieru poginulo pet osoba, 15 ozlijeđenih…

TRIER: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 02.12..2020…10: 09… UŽAS u Njemačkoj: Namjerno gazio ljude, puno mrtvih i ozlijeđenih…

Pet osoba, uključujući devetomjesečnu bebu ubijeno,a do 15 ih je ozlijeđeno u namjernom naletu vozila u pješačko područje i to u zapadnonjemačkom gradu TRIER, navode agencije.

Svjedoci su rekli da su ljudi panično vrištali, a neke je automobil bacio u zrak dok je prodirao kroz trgovačku zonu. Policija je izvijestila da je uhapsila 51-godišnjeg Nijemca s područja Triera koji uhapšen nekoliko minuta nakon naleta, a naknadno je ispitan, prenijela je agencije Hina pozivajući se na Reuters.

Tužitelj Peter Fritzen kasnije je na konferenciji za novinare rekao da je osumnjičenik popio znatnu količinu alkohola te da nema nikakvih naznaka da bi se moglo raditi o terorističkom napadu ili djelu s vjerskom ili političkom pozadinom.

Gradonačelnik Triera Wolfram Leibe izjavio je kako se čini da je riječ o osumnjičeniku s mentalnim problemima, ali ne treba prerano rasuđivati.

Čitaj još:   KONAČNO Trostruki ubica Goran Janković uhapšen...

Vlasti su rekle da će biti potrebna temeljitija procjena mentalnog zdravlja osumnjičenika kako bi se utvrdilo može li ga se smatrati kazneno odgovornom.

Uhapšeni je navodno posljednjih nekoliko noći proveo u vozilu a i nije imao prijavljenu adresu, rekao je zamjenik šefa policije Triera Franz-Dieter Ankner. Terenski automobil Land Rover koji je vozio registriran je na tuđe ime.

Gradonačelnik Leibe rekao je da je među mrtvima i devetomjesečna beba.

Ministar unutarnjih poslova savezne pokrajine Porajnje Falačke Roger Lewentz rekao je da su također ubijene dvije žene u dobi od 25 i 73 godine i muškarac (45), svi iz Triera.

Kasnije je policija izvijestila da je umrla i peta osoba, a njemački mediji izvještavaju da je najnovija žrtva 52-godišnjakinja. Nekoliko ozlijeđenih bilo je u kritičnom stanju, prenosi Reuters.

Izvor: Agencije

Dvije žene se vjenčale u Budvi… (foto)

U pitanju su dvije mlade žene, koje su porijeklom sa Read more

STANIVUKOVIĆ IPAK STIGAO u Mostar: Možda se spustim do Starog mosta… (foto)

Zbog izjava zabrani negiranja genocida, su organizatori tradicionalnih skokova sa Read more