IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BURNO U PARLAMENTU CRNE GORE: DRITAN ZARATIO SA MILOM ĐUKANOVIĆEM…

Abazović je pitao poslanike opozicije ko su oni da pričaju o zaštiti manjinskih prava kad su deportovali ljude.

Poslanik koalicije „Crno na bijelo“ Dritan Abazović optužio je DPS Mila Đukanovića da crta mete ljudima na leđima i da odlaze ostavljajući “sprženu” zemlju i da su 30 godina pljačkali zemlju. “Ovo će biti prva demokratska vlada u istoriji Crne Gore”, rekao je Abazović, koga je mandatar Zdravko Krivokapić predložio za potpredsjednika Vlade Crne Gore.

Ovo je “prva vlada koja predstavlja volju naroda, a ne zaboravite da smo volju naroda uspeli da ostvarimo većinski u neregularnim uslovima na izborima koje ste vi organizovali, u datumu koji ste vi odredili i uslovima koje ste vi postavili. Što govori o velikom brodolomu koji je vaša partija doživela i ovo je zadnji put da će ovaj broj poslanika vašeg poslaničkog kluba biti u ovom parlamentu”, rekao je Abazović poslanicima DPS-a.

“Vi kad ste došli na vlast, svugde u regionu je buktao rat. Vaša vlada, predsednik koji je ovde sedeo sedam puta je bio premijer. Bio je sastavni deo politike koja je vršila deportacije, ratne zloičine i raznorazne aktivnosti koje nemaju nikakve veze sa ovim ljudima ovde zato što oni nikad nisu bili vlast. Mi kad preuzimamo vlast – vama ne fali dlaka s glave… Ovo je zadnji put da će ovaj broj poslanika vašeg poslaničkog kluba biti u državnom parlamentu”, rekao je on.

Čitaj još:   DRITAN Abazović PRIJETI: Kako smo blokirali Sputnjik, tako možemo i Gradsku TV... (video)

“Sa četiri milijarde evra nam ostavljate državu i pričate da nije spržena, dok se vaši funkcioneri bahate u vilama od po nekoliko miliona evra! Vi pričate o jednonacionalnoj Vladi? Kako vas nije sramota?! Kako vas nije sramota da govorite o etnički čistoj i jednoverskoj vladi, a ja nisam ni Srbin ni pravoslavac”, nastavio je Abazović.

To je naišlo na negodovanje poslanika opozicije pa je predsjednik Skupštine upozorio Abazovića da bira riječi.

“Vi crtate metu ljudima. Vi iz DPS-a i kriminalni klanovi, meni crtate metu. Meni, kad dolazite mojoj kući kad nisam tamo”, odvratio je Abazović i dodao da je ovo Vlada poštenih ljudi, piše Nova.rs.

On je pitao poslanike opozicije ko su oni da pričaju o zaštiti manjinskih prava kad su deportovali ljude. “Mene ne zanima 1918. nego 2024. Ovo je zajednička država. Vi hoćete privatnu, ne možete. Ne trebaju nam lovćenske nego budžetske straže. Ljudi koji će da čuvaju državnu kasu…”, poručio je Abazović u obraćanju parlamentu.

izvor. SB

Čitaj još:   KRIVOKAPIĆ I METAFIZIKA: Kršio mjere, nije vakcinisan, a priča o značaju vakcinacije... (foto i video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more