IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MARKO ATLAGIĆ Profil primitivca: Pozvao Dragana Bjelogrlića,da napusti Srbiju, Seki Sablić, da “ima manjak patritizma”… (foto i video)

Poslednjih nedelja od Marka Atlagića “profesora doktora” mogli da čujemo u skupštinskoj sali, riječi postideo bi se svaki iole kulturan građanin Srbije … 

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak,03.12..2020…21: 09… MARKO ATLAGIĆ Profil primitivca: Pozvao Dragana Bjelogrlića,da napusti Srbiju, Seki Sablić, da “ima manjak patritizma”… (foto i video)

Od formiranja novog parlamenta, poslanik naprednjaka je iz skupštinske govornice uputio je rafal uvreda na gotovo svakog ko se usudio da kritikuje poteze vlasti. Najsvežije su upućene čuvenim glumcima i umjetnicima Seki Sablić i Draganu Bjelogrliću…

Naime, Atlagić se nije libio da sa skupštinske govornice bez ustezanja da reaguje na intervju koji je Seka Sablić dala nedeljniku NIN, a u kome je između ostalog rekla da je “otadžbina tamo gdje ti je dobro, a ne gdje su i sarme”. On se našao pozvan da joj objasni šta je patriotizam i poručio joj da “prelistava istoriju srpskog naroda, da ne bi ostala stranac u toj vlastitoj otadžbini”.

“Ovoj gospođi zaista nedostaje patriotizam. Ona je izjavila i da joj je otadžbina tamo gdje ti je dobro, a ne gdje ti je sarma. Gospođo, vi sad imate manjak patriotskih osjećanja. Patriotizam je kamen temeljac čovjekove moralnosti, svetinja čovjekove duše. Zapamtite, gospođo Sablić, patriotizam je najveći ukras čovjekove duše, koji vi, gospođo Sablić, ne posjedujete”, rekao je ovaj poslanik.

Nakon ovih uvreda, u odbranu čuvene glumice stao je njen kolega Dragan Bjelogrlić, koji je između ostalog izjavio da je “siguran da je velika većina naše nacije ponosna što imamo Jelisavetu Seku Sablić i da se stidi ljudi tih poput Atlagića”.Umjesto da se svojih riječi posrami, Atlagić se zatim obrušio i na Bjelogrlića i uputio mu niz optužbi, uvreda, ali i savjeta.

“O gospodinu Belogrliću, Bjelogrliću… On je bez truna morala i stida. Da ima barem malo morala, ispunio bi obećanje da će napustiti Srbiju ako propadnu protesti ‘1 od 5 miliona’. Zato ga pozivam da on ispuni obećanje, kao visoko moralna osoba… Bjelogrlić je moralna sramota nacije i Srbije. Neću da se bavim čovjekom koji je rekao da se iz Srbije ne odlazi zbog siromaštva već zbog primitivizma, već je građanima Srbije rekao da su primitivci. Rekao je da Srbija nije otadžbina, već džungla”, rekao je taj narodni poslanik.

“Srbijanka napada spomenik, jer je dobar za Srbiju”

Čitaj još:   GI 21. maj: Dva politička batlera ALEKSANDRA Vučića, iščekuju rezultate popisa, da velikosrpski nacionalizam pridobije parlamentarnu većinu... (foto)

Ovi, blago rečeno, ispadi Marka Atlagića nisu jedini u Skupštini Srbije. On je svojevremeno profesorku Srbijanku Turajlić optužio da i boluje od manjka patriotizma i nazvao je moralnom nakazom.

“Samo moralna nakaza, poput Srbijanke Turajlić može zatražiti uklanjanje spomenika Stefanu Nemanji, srpskom svetitelju i utemeljivaču od srpske države. A morala bi da zna da samo moral i patriotizam naučnika svi čine velikim”, naveo je Atlagić i dodao da Turajlić smeta spomenik jer on dobar za Srbiju.

“Dubravku Stojanović treba po znakoniku Knjaza Miloša…”

Atlagić je ranije pogrdnim riječima nazivao sociologa Jovu Bakića, govorio da pljuje državu i građane Srbije, nazivao ga “govnarom”, a upućivao je on uvrede i istoričarki Dubravki Stojanović, koju je, kako su prenijeli medije, nazvao “falsifikatorka istorije” koju, “po zakoniku Knjaza Miloša, treba po kratkom postupku”.

Naravno, vređao je i lidere opozicije.

“Određeni lideri političkih grupa i stranaka, kao što su Janković- Sale prangija, Vuk Jeremić– Vuk potomak, Saša Radulović– kralj stečaja, a Zoran Živković– poljoprivrednik u pokušaju, Dragan Đilas– Điki mafija , Boris Tadić– lipicaner, glumci što su Sergej Trifunović zvani “pišoje” ili “pišanović”, analitičari, šarlatani… u tablodima i sa TV ekrana je i neistinama o Vučiću svakodnevno truju građane”, govorio je Atlagić.

U ovim nastupima Marka Atlagića niko nije sputovao. Naprotiv, njegove stranačke kolege su ga podržavale.

Martinović: Ponosam što je Atlagić u našim redovima

Nakon što su prošle godine neki poslanici PUPS- a imali primedbu da se Atlagić ne drži dnevnog reda, reagovao je Aleksandar Martinović.

Martinović je, kako je prenio Danas, poručio da je “ponosan na činjenicu” što je u njihovim redovima Marko Atlagić, koji se “neumorno bori da i sve objasni o kakvim se ljudima radi, ljudima koji sebe smatraju kao srpskom intelektualnom elitom, koji kažu za nas smo neznalice, krezubi, sendvičari, botovi”.

Diplomirao, magistrirao, doktorirao…

Marko Atlagić je rođen je 30. aprila 1949. godine. Osnovnu školu završio u Ostrovici, nakon čega upisuje gimnaziju pedagoškog smera u Benkovcu. I da je poslije završene gimnazije upisuje Filozofski fakultet u Zadru, smjer i to istorija i pedagogija. Potom upisuje postdiplomske studije na Filozofskom fakultetu u Zadru, smjer pomoćne istorijske nauke,gdje magistrira 1981. god , a 1996. i doktorira na Filozofskom fakultetu u Prištini. Profesor je prvo bio na Filozofskom fakulteta Univerziteta u Prištini sa smedištem u Kosovskoj Mitrovici. Objavio osam knjiga i preko 150 naučnih radova.

Čitaj još:   NA SJEDNICI U PODGORICI: Crnogorski  Poslanici 11. marta o prijedlogu za razrješenje ANDRIJE Mandića, predsjednika Skupštine Crne Gore... (foto, video)

Bio je zastupnik u Saboru Republike Hrvatske i bio predsmednik Opštine Benkovac, kao i predsemdnik Republičke zajednice za nauku Hrvatske.

Nakon izbora 2012. god, izabran je za narodnog poslanika u Skupštini Srbije. Od 1991. do 2008. godine bio je član Srpske radikalne stranke…

izvor Nova s

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more