IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SPECIJALCI STIGLI U ZADNJI ČAS: Spriječeno ubistvo u Podgorici, uhapen Beograđanin… (foto)

U ambasadi Srbije je nezvanično saopšteno da su pozvani sinoć u tužilaštvo tim povodom, ali da ne mogu da iznose detalje jer je predočeno da se radi o predmetu sa oznakom tajnosti…

PODGORICA: Crna Gora, vijesti, petak, 04.12..2020…08: 09… SPECIJALCI STIGLI U ZADNJI ČAS: Spriječeno ubistvo u Podgorici, uhapen Beograđanin… (foto)

Pripadnici Specijalnog tima policije uhapsili su prekjuče u Podgorici državljanina Srbije Srđana Vušurovića, koji se sumnjiči za planiranje likvidacija, saznaje “Dan”.

On je sinoć saslušan u specijalnom tužilaštvu gdje je negirao krivična djela koja mu se stavljaju na teret i optužio policiju da su ga tukli kako bi iznudili priznanje.

Zbog toga je tražio da u tužilaštvo dođe neko iz Ambasade Srbije kako bi bio siguran da će tužilac konstatovati povrede.

Vušurović je sinoć oko 21 sat bio i u Urgentnom centru gdje je ljekar sačinio izvještaj, a, prema nezvaničnim saznanjima Dana, imao je povrede ispod očiju u vidu podliva. Nije poznato da li je povrede zadobio u policiji kako to on tvrdi, ili ranije.

Prema saznanjima Dana, policija je dobila dojavu da se ispred zgrade u blizini Vezirovog mosta, u kojoj živi osoba za koju se vjeruje je bila meta, nalazi sumnjivo lice.

Pripadnici specijalnog tima su odmah došli i legitmisali mlađu osobu koja je kod sebe imala dokumenta na ime Srđana Vušurovića. Oduze li su mu torbicu i pronašli pištolj bez fabričkog broja.

Čitaj još:   MILE, ARLAUČE I DANAS PROTESTUJE: Prijem 1. marta lični čin Džaferović- Komšić

Nekoliko minuta kasnije tuda je prošao i mladić koji je navodno trebalo da bude likvidiran.

Vušurović je upravo u tim momentima uhapšen, a pripadnici policije su se uputili ka štek stanu gdje je boravilo ovo lice za koje se vjeruje da je blizak škaljarskom klanu.

Tokom saslušanja u policiji Vušurović je rekao da nema veze sa planiranjem ubistava kao i da ne poznaje mladića koji je, prema sumnjama policije, trebalo da bude meta.

Dan kasnije je predat specijalnom tužiocu, a saslušanju je pored branioca prisustvovao i specijalni tužilac Saša Čađenović.

Pošto se radi o tajnoj istrazi, sinoć nije bilo moguće dobiti više informacija o tome šta se sve stavlja na teret osumnjičenom, osim pokušaja ubstva i nedozvoljenog držanja oružja.

Kroz ranije aktivnosti usmjerene protiv suprotstavljenih članova organizovanih kriminalnh grupa, kriminalistička policija je sa organizacionim jedinicama Uprave policije i tužilaštvima, spriječila izvršenje većeg broja „likvidacija”, nešto više od 44 planirana ubistva.

Izvor agencije

Čitaj još:   DANAS DŽENAZA DOKTORU SEADU JAMAKOSMANOVIĆU: Preselio na Ahiret od posledica koronavirusa... (foto)
PODGORICA UKRAO 30.000 EURA: Znao gdje drži novac, ušao u stan, a poslije kupio sebi automobil…

Podgorička policija uhapsila je O.Š. (23), državljanina Bosne i Hercegovine, Read more

Dvije žene se vjenčale u Budvi… (foto)

U pitanju su dvije mlade žene, koje su porijeklom sa Read more

STANIVUKOVIĆ IPAK STIGAO u Mostar: Možda se spustim do Starog mosta… (foto)

Zbog izjava zabrani negiranja genocida, su organizatori tradicionalnih skokova sa Read more