IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Kenana Strujić- Harbić sa govornice parlamenat u Podgorici poslala poruku Krivokapiću… (foto i video)

Srebrenica je najvažnija riječ u jeziku Bošnjaka…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 05.12.2020…09: 59 …Kenana Strujić- Harbić sa govornice parlamenat u Podgorici poslala poruku Krivokapiću… (foto i video)

U samom tokom diskusije u Skupštini Crne Gore, a u kojoj je danas izabrana 42. Vlada Crne Gore na čijem je čelu Zdravko Krivokapić, ono što se pamti je da se poslanica Bošnjačke stranke Kenana Strujić- Harbić je naglasila da je sastav Vlade mandatara Zdravka Krivokapića diskriminirajući prema svim manjinskim narodima. Naime, nova Vlada Crne Gore neće sadržavati niti jednog Bošnjaka za ministra.

Ona je tokom svoje diskusije u skupštini ponovila ranije stavove Bošnjačke stranke da je apostolska Vlada, kako ju je nazvao budući mandatar, “jednonacionalna, jednovjerska, svetosavska Vlada”.

Strujić-Harbić se u jednom momentu osvrnula i na genocid u Srebrenici, kazavši kako je to najvažnija riječ za svakog Bošnjaka muslimama ma gdje on živio u regionu, prenijele je većina printanih medija u regionu.

Kenana Strujić- Harbić je pojasnila da je “Vlada u kojoj nema niti jednog ministra iz korpusa bošnjačkog, hrvatskog ili albanskog naroda za nas je neprihvatljiva. Takav sastav Vlade nije u duhu Ustava Crne Gore koji je i ne definiše kao građansku, viševjersku državu i koji garantuje sva a i prava manjinskim narodima kao i ravnopravnu zastupljenost u izvršnoj kao i zakonodavnoj vlasti”, kazala je Strujić-Harbić.

Čitaj još:   KENANA Strujić- Harbić: MVP da objasni zašto Crna Gora nije podržala Rezoluciju kojom se osuđuje paljenje Kur’ana u Švedskoj... (foto)

Obraćajući se Krivokapiću, kazala je kako je ovakav sastav Vlade pokazao nedostatak demokratskog legitimiteta, i da je riječ o jednonacionalnoj skupini.

“Prva stvar koju ću da kažem u ovom Domu, riječ Srebrenica kod nas muslimana Bošnjaka, ne samo u Crnoj Gori, već u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, gdje egzistiraju Bošnjaci u posljednjih 1.000 godina, je najvažnija riječ u našem jeziku. Preko 8.000 muškaraca, kao žena, od nula do 90 godina, je ubijeno u jednom danu. To nije zločin gospodine predsjedniče, to je genocid. Htjeli su da potru naš narod gumicom, ali nisu uspjeli, mi smo tu. Mi živimo i živjet ćemo za tu svu dobrobit svakog Bošnjaka, Bošnjačka stranka će se kroz Parlament i ovaj Dom uvijek boriti za svakog Bošnjaka muslimana u Crnoj Gori”, poručila je Strujić-Harbić.

Čitaj još:   KIM SE IGRA: Vozni park mu broji 300 luksuznih limuzina , SKUPLJI JE OD PUTINOVOG I TRAMPOVOG SKUPA, kako ga se DOKOPAO UPRKOS SANKCIJAMA! (video)

izvor iBalkan.net / agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more