IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROGNOZA VREMENA ZA VIKEND: Oblačno s kišom i vjetrovito… (foto)

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C, najviša dnevna uglavnom između 9 i 15°C…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, vijesti, subota, 05.12.2020…11: 59… PROGNOZA VREMENA ZA VIKEND: Oblačno s kišom i vjetrovito… (foto)

Danas će u Hercegovini i jugozapadoj Bosni padati kiša, dok će u većem dijelu Bosne biti vedro i vjetrovito.

Vjetar umjerene jačine, povremeno s jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera. Najjači udari vjetra se očekuju na području Krajine, centralne i jugozapadne Bosne.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15°C.

subota 05.12.2020. godine
Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Opšta slika će biti lošija i to u centralnoj Bosni, tako da je to izraženije u Hercegovini i Krajini, ponajviše zbog nestabilnog vremena i povremeno jačeg strujanja toplog zraka. Kod osjetljivih osoba moguće su poteškoće poput glavobolje, nervoze, nesanice i dekoncentracije. Na sjeveru i istoku ugodnije, stabilnije, uz prohladno jutro i temperature primjerene ovom dijelu godine. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

nedjelja 06.12.2020. godine
Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Pogoršanje vremena, praćeno povećanom naoblakom, povremenim padavinama i južinom, loše će sve i djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Negativni uticaj promjene, većim dijelom dana će biti izraženiji u Hercegovini ali kao i Krajini, a sa noćnim satima proširiće se na cijelu zemlju.

Čitaj još:   VIC DANA: Mujo, Haso i električar Ibro... (foto)

Vjetar umjerene jačine, povremeno s jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera. Na zapadu i jugozapadu Bosne mogući su i olujni udari juga.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C.

U Sarajevu djelimično vedro. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 7°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 13°C…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more