IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RASTODER: Crna Gora (sa jednovjerskim- klerikalnim karakterom) ulazi u NAJNEIZVJESNIJI period postojanja…

Crna Gora, poslije formiranja nove Vlade, ulazi u jedan od najneizvjesnijih perioda postojanja i teško je pronaći i minimum optimizma, ocijenio je bivši funkcioner Socijaldemokratske partije Rifat Rastoder.

On je kazao da maksimalno uvažava činjenicu da su bile neophodne političke promjene, i da je primjetan pokušaj da se sa sastavom Vlade napravi otklon od izvornih političkih matrica.

– Bojim se da Crna Gora, naravno, i svi mi zajedno sa njom, ulazimo u još jedan od, možda, i najneizvjesnijih perioda postojanja – neveo je Rastoder na Fejsbuk profilu.

On je kazao da je, zbog izrazite ideološke heterogenosti i političke retrogradnosti većine konstituenata nove Vlade i nedovoljnog političkog i profesionalnog (bar u oblastima kojima će se baviti) iskustva većine njenih članova, teško pronaći i minimum optimizma.

– Na stranu još njen naglašeni jednovjerski-klerikalni karakter – dodao je Rastoder.

Čitaj još:   Jeziv snimak dočeka Božića na „srpski način“... (foto, video)

On je naglasio da ga još više brine konfuzija i nesnalaženje takozvane građanske-suverenističke političke većine, čiji su djelovi i omogućili konstituisanje ove i ovakve vlasti.

– Sve potvrđuje da je, pogotovu, ovoj političkoj grupaciji neophodna nova energija, možda u formi nekog novog demokratskog saveza građana – suverenista, uključujući i sve zainteresovane nevladine organizacije i postojeće partije, ali sa potpuno novim političkim predvodništvom – kazao je Rastoder.

izvor: agencije

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   TUGA VELIKA: Preminuo VOJISLAV Vojo Kilibarda- Svi njegovi talenti bili su satkani od ljubavi, vedrine i istine... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more