IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RASTODER: Crna Gora (sa jednovjerskim- klerikalnim karakterom) ulazi u NAJNEIZVJESNIJI period postojanja…

Crna Gora, poslije formiranja nove Vlade, ulazi u jedan od najneizvjesnijih perioda postojanja i teško je pronaći i minimum optimizma, ocijenio je bivši funkcioner Socijaldemokratske partije Rifat Rastoder.

On je kazao da maksimalno uvažava činjenicu da su bile neophodne političke promjene, i da je primjetan pokušaj da se sa sastavom Vlade napravi otklon od izvornih političkih matrica.

– Bojim se da Crna Gora, naravno, i svi mi zajedno sa njom, ulazimo u još jedan od, možda, i najneizvjesnijih perioda postojanja – neveo je Rastoder na Fejsbuk profilu.

On je kazao da je, zbog izrazite ideološke heterogenosti i političke retrogradnosti većine konstituenata nove Vlade i nedovoljnog političkog i profesionalnog (bar u oblastima kojima će se baviti) iskustva većine njenih članova, teško pronaći i minimum optimizma.

– Na stranu još njen naglašeni jednovjerski-klerikalni karakter – dodao je Rastoder.

Čitaj još:   ALŽIR: Zatvorene sve džamije zbog epidemije koronavirusa... (foto)

On je naglasio da ga još više brine konfuzija i nesnalaženje takozvane građanske-suverenističke političke većine, čiji su djelovi i omogućili konstituisanje ove i ovakve vlasti.

– Sve potvrđuje da je, pogotovu, ovoj političkoj grupaciji neophodna nova energija, možda u formi nekog novog demokratskog saveza građana – suverenista, uključujući i sve zainteresovane nevladine organizacije i postojeće partije, ali sa potpuno novim političkim predvodništvom – kazao je Rastoder.

izvor: agencije

VUČIĆ UPLAŠEN: Britanski soj korone stigao u Srbiju… (foto)

Aleksandar Vučić izjavio danas da je britanski soj koronavirusa stigao Read more

MILO Đukanović: DPS državu voli više od vlasti, nastavljamo da se borimo za… (foto i video)

Uz intoniranje crnogorske himne, deveti kongres DPS na kome će Read more

Čitaj još:   Vojsci Srbije zabranjen ulaz u Hrvatsku: Starješine, kadeti i pitomci, prvo pretreseni, spremni da skinu uniforme, pa vraćeni nazad... (foto)
PORUKE STRAVE iz BERANA ne smiju proći, bez reakcije nadležnih… (foto)

Bošnjačka stranka najoštrije osuđuje ispisivanje grafita i poruka u Beranama, Read more