IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUZLA TUGUJE: Izgubila bitku za život u 20. godini Edina Serhatlić, bila je omiljena igračica Slobode…

Edina Serhatlić, dvadesetogodišnja sportiskinja tuzlanske Slobode srce joj je stalo u Tuzli, potvrdili su iz premijerligaš sa Tušnja...

TUZLA: BiH, Crna Hronika, Sport, Fudbal, vijesti, nedelja, 06.12.2020…10: 09… TUZLA TUGUJE: Izgubila bitku za život u 20. godini Edina Serhatlić, je bila omiljena igračica Slobode…

– Sa nevjericom, tugom i šokom primili smo vijest da je naša fudbalerka Edina Serhatlić izgubila život u 20. godini – potvrdili su nam iz FK Sloboda…

Tužna informacija potresla je sve u klubu, a povodom ovog tragičnog događaja oglasio se i Elmir Šećerbegović, predsjednik Tuzlaka.

– Ova vijest nas je šokirala i iznenadila. Svi u klubu smo jedna velika porodica i prerani Edinin odlazak nas je mnogo rastužio. Porodici Serhatlić upućujem izraze najdubljeg saučešća. Uz vas smo u ovim teškim trenucima – poručio je Šećerbegović.

Edina Serhatlić (druga slijeva čuči), bila je omiljena među saigračicama

Edina je bila omiljena među djevojkama u Crveno- crnom. Armin kako nam je kazao Mujezinović, trener ženske selekcije, nije krio tugu nakon saznanja da Serhi više nije među nama.

– Sa tugom možemo izjaviti da smo izgubili dobru, vaspitanu djevojku koja je svaki dan živjela Slobodu i bila ponosna što je nosila grb kluba. Igračica koja je Slobodu i naš tim nosila u srcu, na svakom treningu, svakoj utakmici. Hvala ti Serhi za sve – poručio je Mujezinović.

Čitaj još:   Šef Vagnera poginuo u nesreći u Rusiji: Pogledajte snimak pada aviona u kojem je bio Prigožin... (foto, video)

Merima Aljić, kapiten Slobode, o Serhi, kako su je zvale saigračice, imala je samo riječi hvale.

– Sjećam se kada me je pitala da počne dolaziti na treninge mlađih uzrasta kako bi napredovala i bila što bolja. I taman kad se posvetila fudbalu, razbolila se. Serhi naša dobrica, uvijek spremna pomoći i uvijek raspoložena za trening. Uvijek ću pamtiti tvoju radost nakon postignutog gola. Zauvijek ćes biti u našim srcima i uvijek ćemo te se rado prisjećati. Naša svaka naredna utakmica bit će za tebe – poručila je Merima Aljić.

Edina Serhatlić rođena je 6. jula 2000. godine u Tuzli.

– Fudbalski klub Sloboda ovom prilikom porodici Serhatlić i prijateljima upućuje iskrene izraze saučešća. Uz vas smo u ovim teškim trenucima. Edina, nikada te nećemo zaboraviti…Tvoja Crveno – crna porodica – poručili su iz brojnim medijima iz Slobode…

izvor iBalkan.net / agencije

Čitaj još:   SADA- POTOP: Na snazi je meteoalarm, narednim danima pljuskovi s grmljavinom, vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana je… (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more