IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EPIDEMIOLOG I ALARMI: „Ovo je zločin, Srbija je na ivici katastrofe“… (foto i video)

Ugledni srbijanski epidemiolog Zoran Radovanović kazao da su nove mjere u borbi protiv koronavirusa trebalo da se uvedu u septembru i oktobru, kao što je predlagalo udruženje “Ujedinjeni protiv Covida”, a da je danas Srbija i u “katastrofičnoj ili na ivici katastrofične situacije”…

BEOGRAD: Srbija, Recepti, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 07.12.2020… 11: 51… EPIDEMIOLOG I ALARMI: „Ovo je zločin, Srbija je na ivici katastrofe“… (foto i video)

Epidemiolog Zoran Radovanovic je za “Newsmax Adria” izjavio da bi se sada desilo zaključavanje i policijski sat kao krajnja mjera, da se a i situacija još može sanirati drugim mjerama, ali da “Krizni štab, izgleda, nije sasvim i ni svjestan svoje uloge”.

“Za (nedostatak mjera) tokom drugog talasa nam je jasno, trebalo je uspavati građanstvo, da idemo na glasanje… U aprilu je bilo razumno da ne idu ljudi u zdravstvene ustanove nego da ih prvo zovu telefonom epidemiologa, ali nikome nije bilo jasno da epidemiologa i telefonskih linija ima malo”, rekao je Radovanović.

On je, također, ocijenio i da je “epidemiološki zločin” kada se i pomiješaju zdravi i bolesni građani u relativno malom prostoru, kakav su Covid- 19 i ambulante, te da je i o tome trebalo voditi računa.

Čitaj još:   PA, ŠTA?! Žurke preselili u tržne centre- KORONA radi od 22 sata... (video)

“Veliko je razočarenje što je Lekarska komora potpuno pasivna u ovoj situaciji. Komora i Etički odbor komore do sada su morali da reaguju… Mora da se pojavi neko ko ima autoritet, kome narod veruje s obzirom na to da se Krizni štab diskreditovao”, kazao je Radovanović.

Epidemiolog dodaje i da se dokument sa petnaestak mjera koje su a i bile “Ujedinjeni protiv Covida” zvanično dostavili na pisarnici Ministarstva zdravlja Srbije, a koji se ticao svih ovih primjedbi, do i tog “petog sprata ministarstva negdje zagubio”…

izvor agencije

KORONA BUKTI U SRBIJI: U Beogradu i po 10.000 zaraženih na dan!!!

Da je Beograd najveće žarište korone u Srbiji poznato je Read more