IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ERDOGAN, imenovao nove ambasadore Turske, u BiH, Srbiju, Sloveniju, kao i u… (foto i video)

Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu potvrdio je imenovanje novih ambasadora u nekoliko diplomatskih predstavništava te zemlje, uključujući i nove ambasadore Turske u Bosni i Hercegovini i Srbiji, 

ANKARA: Svijet, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, utorak,08.12.2020… 23: 21…ERDOGAN, imenovao nove ambasadore Turske, u BiH, Srbiju, Sloveniju, kao i u… (foto i video)

Neimenovani diplomatski izvor za AA je kazao da je šef turske diplomacije Cavusoglu pojedinačno razgovarao telefonom i sa svim novoimenovanim ambasadorima i poželio im uspjeh u budućem radu.

Na funkciju ambasadora Turske u Sarajevu imenovan je Sadik Babur Girgin, iskusni diplomata je radio kao turski ambasador u Pakistanu, a na dužnost u Sarajevo dolazi a i kao direktora Ureda za Centralnu Evropu i Balkan pri Ministarstvu vanjskih poslova Turske.

Za novog ambasadora Turske u Beogradu imenovan je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Turske Hami Aksoy.

Ambasadorica Aylin Tashan imenovana je za čelnicu turske ambasade u Ljubljani (Slovenija).

Na dužnost ambasadora Turske u Washingtonu (SAD) imenovan je Hasan Murat Mercan, novi ambasador Turske u Kabulu (Afganistan) je Cihad Erginay, bivši ambasador te zemlje u BiH.

Na funkciju stalne ambasadorice Turske u Organizaciji evropske sigurnosti i saradnje (OSCE) imenovana je iskusna turska diplomatkinja Hatun Demirer.

Čitaj još:   ANKARA Erdogan, Turska stoji na svojim nogama i nikome neće padati na koljena...

Turska je imenovala i nove ambasadore u Njemačkoj, Austriji, potom i Azerbejdžanu, Bahreinu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Bruneju, Burkina Fasou, Eritreji, Maroku, Francuskoj, Gvineji, Južnoafričkoj Republici, Južnom Sudanu, Indiji, Iraku, Irskoj, Španiji, Švicarskoj, Italiji, Japanu, Kamerunu, Kirgistanu, DR Kongu, Kubi, Libiji, Libanu, Mongoliji, Mozambiku, Mijanmaru, Nigeriji, Uzbekistanu, Panami, Paragvaju, Poljskoj, Sierra Leoneu, Singapuru, Slovačkoj, Saudijskoj Arabiji, Tadžikistanu, Tanzaniji, Tajlandu, Togou, Tunisu, Urugvaju, Jemenu, Novom Zelandu i Zambiji.

izvor agencije aa

ANKARA SMANJU SE KAMATE: Erdogan, nova finansijska alternativa, ublažiti zabrinutost, zbog povećanja deviznog kursa… (foto, video)

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan najavio je novu finansijsku Read more

Čitaj još:   Erdogan: Napadi na muslimane Jerusalema su napadi na sve nas, muslimane Mekke, Istanbula, Kaira, Bakua, Sarajeva...
Predsjednik ERDOGAN stiže u PODGORICU, da gleda meč TURSKA- CRNA GORA iz VIP tribine…

Prema najavama turskog portala Haber, predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan Read more