IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRAVA ISTINA: DŽEJ prije dva mjeseca bio u Bajrakli džamiju i TRAŽIO DA MU SE KLANJA DŽENAZA KAD UMRE… (foto)

Nakon očeve smrti, njegove kćerke. kazale su da je posljednja Džejeva želja bila da se, bez obzira na to gdje bude ukopan, da se sve obavi u skladu samo sa muslimanskim običajima…

BEOGRAD: Region, Zanimljivosti, vijesti, subota, 12. 12. 2020… 13: 51… PRAVA ISTINA: DŽEJ prije dva mjeseca bio u Bajrakli džamiju i TRAŽIO DA MU SE KLANJA DŽENAZA KAD UMRE… (foto)

Kada se prije dva mjeseca u Bajrakli džamiji u Beogradu pojavio popularni pjevač Džej Ramadanovski, ljudi koji su se zatekli gledali su s nevjericom.

Još su više zbunjeni bili kada je kazao da želi da razgovara prvo s”čika Hamdijom”. Tako je “Hamdija” kojeg Džej i došao posjetiti, beogradski muftija Jusufspahić, umro je prije više od tri godine.

Pjevača je primio njegov sin, imam džamije, a ujedno sada je i vojni imam u Srbiji Mustafa Jusufspahić, kojem se Džej odmah izvinio što nije ranije znao za smrt njegovog oca i bio na njegovoj dženazi.

Familija Jusufspahić u Beogradu godinama živi u naselju Dorćol, gdje je stanovao, živio, veselio i tugovao ovih dana preselio na Bolji svijet Džej Ramadanovski.

Navodno preko bivšeg muftije Džej zainteresirao za islam. Vidno bolestan, on se prije dva mjeseca njegovom sinu Mustafi povjerio i zamolio ga da, i to kada dođe vrijeme da preseli na Bolji svijet, bude ukopan a i po islamskim običajima. Zamolio je da mu Jusufspahić pokloni primjerak Kur'ana koji se nalazi na njegovom stolu, što mu je ispunjeno.

Čitaj još:   MANDIĆ: DF neće glasati za smjenu Leposavića... (foto i video)

Odmah nakon očeve smrti, njegove kćerke Ana i Marija saopštile su da je posljednja Džejeva želja bila da se, bez obzira na to gdje bude ukopan, to obavi u skladu sa muslimanskim običajima.

Nakon što su gradske vlasti odlučile da se Džej Ramadanovski da kao zaslužni građanin sahrani u Aleji zaslužnih na Novom groblju, tako je njegova supruga tražila da se odustane od muslimanskog obreda, ali nije mogla pokolebati njegovu djecu, kao a ni zeta Adila Maksutovića , koji je sa predstavnicima Islamske zajednice u Beogradu dogovarao detalje oko ukopa i dženaze omiljenog pjevača.

Vjerski obred predvodio je Mustafa ef. Jusufspahić, koji je ispraćaju Džeja Ramadanovskog dao islamsko- vjerski pečat, ali a i beogradsko- dorćolski “šmek”. 

“Dragi prijatelji, hvala vam što ste došli i što ste pokazali duh našeg Beograda, našeg Dorćola. Džej je uvijek bio čovjek koji nam je donosio emociju i osmijeh ljudima na lice. Molimo dragog Boga da mu otvori vrata dženeta ili raja”, kazao je efendija Jusufspahić.

Čitaj još:   PETAR Odžić: Putinov kurir "Mile", prenosi zadatke, po mini štabovima po Balkanu... (foto)

izvor iBalkan.net / agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more