IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PAZAR I SANDŽAK POBJEDILI KORONU: Nema umrlih, ni oboljelih u 11 zadnjih dana od COVID- 19… (foto i video)

Ukupno na lječenju u Opštoj bolnici u Novom Pazaru su 84 pacijenta, od kojih je petero na respiratorima, a četvero na kiseoničkoj podršci… 

NOVI PAZAR: Sandžak, Zanimljivosti, vijesti, nedelja,13.. 12.2020…07: 51… PAZAR I SANDŽAK POBJEDILI KORONU: Nema umrlih, ni oboljelih u 11 zadnjih dana od COVID- 19… (foto i video)

U zadnja 24 sata u Opštoj bolnici u Novom Pazaru nije umro ni jedan pd pacijenta oboljelih od COVID-19 što je prvi put od 29. novembra da nije bilo žrtava od posljedica izazvanih korona virusom, saznaje radio Sto plus.

U poslednjih 11 dana u toj zdravstvenoj ustanovi, koja je regionalni covid centar, umrlo je 16 osoba, od kojih je devet iz Raške, šest iz Novog Pazara i jedna iz Sjenice.

Od posljednjeg presjeka, hospitalizovano je osam osoba, četiri iz Novog Pazara, tri iz Raške i jedna iz Sjenice, dok je 21 otpuštena sa bolničkog liječenja.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Odbio svih 29 molbi za pomilovanje... (foto)

Ukupno na liječenju u Opštoj bolnici u Novom Pazaru su 84 pacijenta, od kojih je petrro na respiratorima, a četvrro na kiseoničkoj potpori.

U privremenoj covid bolnici Novopazarska Banja smještena su 42 pacijenta sa lakšim simptomima.

U covid ambulanti Doma zdravlja pregledano je 146 osoba, 74 njih se prvi put javilo ljekarima, a ostali su obavili kontrolni pregled.

Od 66 urađenih brzih, antigenskih, testova iz nosa 13 je bilo pozitivno. Ša su urađena i 54 PCR testa čiji će rezultati biti poznati kasnije…

Izvor: Radiostoplus.com

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more