Crna Gora

VEČE LAVICA: Žele revanš protiv Španije i da zaokruže uspješan nastup na EP u Danskoj… (foto i video)

U duelima protiv rukometnih velesila Francuske i Rusije, nedostajalo je i to malo sreće da se ostvari bolji rezultat od minimalnih poraza, ali je i zato ubjedljiva pobjeda protiv Švedske, potvrdila da ova generacija ima svjetlu budućnost…

 HERNING (Danska): Svijet, Sport, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 15. 12. 2020 …14: 51… VEČE LAVICA: Žele revanš protiv Španije i da zaokruže uspješan nastup na EP u Danskoj… (foto i video)

Crna Gora danas (16 sati) protiv Španije igra posljednji meč u glavnoj rundi Evropskog prvenstva u Danskoj. Za „lavice“ će to biti i posljednji meč na šestom učešću na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, jer su ranije izgubile šanse za prolaz u završnicu.

Nakon ubjedljive pobjede protiv Švedske, prve u glavnoj rundi, a druge na prvenstvu, izabranice selektora Kima Rasmusena u odličnom raspoloženju dočekuju duel protiv Španije, sa željom da pobjedom zaokruže uspješan nastup u Danskoj.

Iako oslabljene neigranjem tri igračice iz startne postave (Marina Rajčić, Milena Raičević i Tatjana Brnović), „lavice“ ne samo da su ispunile cilj i izborile plasman u glavnu rundu, već su ostavile sjajan utisak u dosadašnjih pet mečeva, izuzev drugog poluvremena duela protiv domaćina Danske.

U duelima protiv rukometnih velesila Francuske i Rusije, nedostajalo je sreće da se ostvari bolji rezultat od minimalnih poraza, ali je zato ubjedljiva pobjeda protiv Švedske, potvrdila da ova generacija ima svjetlu budućnost i da sa optimizmom može da očekuje mart, kada će se u Podgorici boriti za plasman na Olimpijske igre u Tokiju…

Ema Ramusović, pivot reprezentacije Crne Gore”

“Ponosna sam na ekipu zbog svegašto smo uradile na ovom prvenstvu. Bilo je teško, ali dale smo sve od sebe i bez obzira na rezultat, protiv Francuske i Rusije smo pokazale da možemo da se nosimo i sa najboljim ekipama. Tako je odbrana naš glavni adut i sve kreće od tog segmenta igre…

Ukoliko je odbrana na zavidnom nivou, onda je i u napadu mnogo lakše. Žao mi je zbog povrede Tatjane Brnović i njene spriječenosti da bude dio tima na ovom prvenstvu, a srećna što sam dobila priliku i iskoristila minute na teretnu onako kako treba…

Španija je posljednji protivnik na prvenstvu, imamo motiv da budemo četvrte u grupi, odnosno sedme ili osme na prvenstvu. To je vrhunska ekipa, imaju dugu klupu, iskusne su i jasno je da moramo a i da damo posljednji atom snage, jer je umor prisutan kod nas. Daćemo sve od sebe kako bi nastavile da se prezentujemo u svijetlu kao do sad.”

Španija je bila protivnik i na posljednjem velikom takmičenju. Na Svjetskom prvenstvu u Japanu prošle godine, „furija“ je slavila (27:26) i to je i nakon velikog pada u igri naše selekcije koja je imala i četiri gola je to prednosti sredinom drugog poluvremena. Ispostavilo se da je taj poraz naše djevojke koštao borbe za medalju na šampionatu na kojem je osvojeno peto mjesto, što je i najbolji rezultat na planetarnim smotrama.

Zato Jovanki Radičević i saigračicama neće nedostajati motiva da se ove noći revanširaju velikom rivalu i pobjedom kao sedmoplasirane ili i kao osmoplasirane završe učešće na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

Uoči posljednjeg kola u grupi 1, Rusija i Francuska imaju po sedam, a Danska šest bodova. Te tri selekcije bore se za dva mjesta koja vode u polufinale.

U najboljoj poziciji je Francuska koja igra protiv Švedske koja ima samo bod uoči posljednjeg kola.

Danska i Rusija u direktnom duelu odlučiće putnika u završnicu šampionat …

Izvor ibalkan-net / agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

NAJAVLJENO VELIKO NEVRIJEME: U pojedinim dijelovima očekuje se jaka kiša sa grmljavinom… (foto, video)

Objavljena je i prognoza do kraja nedjelje... SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, četbrtak, 19, 05.…

2 sata ago

Dnevni horoskop za 18. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan radi…

2 sata ago

Čovjek koji je prijetio ALEKSANDARU Vučiću smrću, iza sebe ima 50 kaznenih djela… (foto, video)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak je izjavio da je žitelj Sombora koji je uhapšen…

6 sati ago

ALISI RAMIĆ uručen akt za izdržavanje zatvorske kazne, SLUŽIT ĆE JE U TUZLI… (foto)

Alisi Ramić uručen je uputni akt za izdržavanje kazne. Ona je osuđena da je u…

6 sati ago

HOROR u Švicarskoj: MOTIV NAPADA I DALJE JE NEJASAN- Nožem nasumično napadao ljude nožem na ulici, više ranjenih… (foto)

Dvoje ljudi je teško, a još četvero lakše ranjeno u napadu nožem na prolaznike u…

6 sati ago

This website uses cookies.