IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Radulović, prvo vraća ambasadore iz Srbije i Bosne i Hercegovine… (foto)

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović najavio je da će MVP povući više amabasadora kako bi na njihova mjesta došle karijerne diplomate…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 16. 12. 2020… 12: 51…Radulović, prvo vraća ambasadore iz Srbije i Bosne i Hercegovine… (foto)

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović pokrenuo je hitni opoziv nekoliko crnogorskih ambasadora. Na listi za opoziv su ambasador u Bosni i Hercegovini Obrad Mišo Stanišić, ambasador u Srbiji Tarzan Milošević, te ambasador pri Svetoj stolici Miodrag Vlahović, saznaje CdM.

Na toj listi su i ambasador Crne Gore u Kini Darko Pajović, ambasadorka u Italiji Sanja Vlahović, dalje slijedi ambasadorka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanka Jeknić.

Ovaj predlog za opoziv šalje se Vladi na usvajanje.

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović je kako je CdM ranije pisao, najavio je da će MVP povući više amabasadora kako bi na njihova mjesta došle karijerne diplomate.

Čitaj još:   KOSOVO, Odigralo odličan meč protiv Engleske, u gostima dali tri gola... (foto)

Međutim, ono što je zasigurno jeste da je se i trenutno u Ministarstvu vanjskih poslova nema toliko karijernih ambasadora, koliko ministar Radulović najavljuje pa ostaje da se vidi ko će se iz zvanja ministra savjetnika unaprijediti u ambasadora, a koga će i hoće li partijska knjižica aktuelne vlasti “imenovati” na mjesto šefa predstavništava Crne Gore.

Shodno članu 63 Zakona o vanjskim poslovima iz 2017. godine, lica koji nijesu iz reda diplomata mogu činiti najviše 30 odsto šefova diplomatsko-konzularnih predstavništava koje na predlog ministra vanjskih poslova utvrđuje Vlada, a ukazom na kraju postavlja predsjednik Crne Gore. (M.D.)

Izvor CdM.me

MOJ VUČKO, BAGER NAIŠAO NA CRNOG: Urnebesne parodije na temu protesta… (video)

Jednočasovne blokade saobraćajnica u Srbiji, na poziv nekoliko ekoloških organizacija Read more

VIC DANA: PURGER iz Zagreba u Beogradu sjedi u kafiću na Zvezdari naručio kavicu i… (foto)

Konobar ga zbunjeno pogleda i… BBEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, petak, 03.12.2021…00,45… VIC Read more

Dnevni horoskop za 3. decembar 2021. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more