Crna Gora

DRITAN preglasan više puta, ne kontroliše imenovanja za važne funkcije

Potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović u jednom danu je bio više puta preglasan i nema kontrolu nad najvažnijim dešavanjima u državi. Nakon što ga je Vlada juče preglasala kada se birao vd direktora Uprave policije i šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost, ali i za Odluku da se poništi odluka kojom bi se zemljište ustupilo Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, javnost se pita koja je uloga URA i Abazovića u Vladi ako nemaju moć odlučivanja?

Pitanje je i kako mogu, kako su sve vrijeme obećavali, sačuvati ključne državne interese ukoliko njihov glas nije bitan i ne odlučuje?

Da li je dovoljno samo da deklarativno budu u Vladi i da li svom biračkom tijelu, posebno onom koje pripada crnogorskom nacionalnom korpusu, sada mogu objasniti čije interese zastupaju?

Mnogo je pitanja, da, ali postoji i mnogo razloga za to.

Da krenemo redom.

Vlada je juče za vd direktora Uprave policije izabrala Veska Damjanovića, uprkos protivljenju Abazovića. Preglasan je.

Vlada je ukinula i odluku prethodne Vlade da se zemljište dodijeli Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi za izgradnju hrama, dok je u lokalnom parlamentu odbornik URA glasao da se zemljište dodijeli CPC.

Preglasan je.

Vlada je za šefa ANB izabrala Dejana Vukšića, nosioca liste Za budućnost Crne Gore u Kotoru, advokata koji je između ostalog branio i pripadnike jednog kriminalnog klana. Tako je, uprkos tvrdnjama Abazovića da to mjesto mora i može preuzeti jedino kadar koji je stručan, ANB preuzeo politički obojen kadar.

Preglasan je.

URA je doživjela poraz i onda kada je jedan od lidera DF-a Milan Knežević predložen za predsjednika Odbora za bezbjednost, koji na taj način prema Zakonu, postaje i član Vijeća za nacionalnu bezbjednost čime je srušeno obećanje URA da lideri DF ne mogu biti dio bezbjednosnog sektora.

Dakle, URA i Abazović su višestruko preglasani.

CdM podsjeća da je Abazović, sredinom oktobra na TV Vijesti rekao “da je potpuno usaglašena koncepcija između njega i mandatara Zdravka Krivokapića da na čelu Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i Uprave policije budu profesionalci, dakle ne ljudi koji su politički obojeni ili jasni politički pripadnici određenih grupacija”.

Nakon dva mjeseca, na čelo ANB dolazi politički funkcioner.

Kazao je Abazović tada i da za takva rješenja imaju podršku međunarodne zajednice.

Da li je sada, na osnovu izrečenog, Abazović obmanuo i međunarodnu zajednicu kojoj je obećao da će kontrolisati kadriranje u bezbjednosnom sektoru?

Hoće li Abazović moći da objasni kako je došao u situaciju da bude preglasan, da li će po ovoj matrici postupati i dalje i kako čuva crnogorske interese ukoliko se već ne pita ništa?

Javnost već negoduje zbog ovakvog scenarija, glasači URA sve glasnije govore da su prevareni.

izvor: antenaM

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

OPREZ, NOVO NEVRIJEME SE SPREMA: Danas oblačno sa sunčanim periodima, mogući pljuskovi i grmljavina… (foto)

Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, a najviša dnevna od 22 do 28, na…

29 minuta ago

DANIJEL Živković: Tokovina 21. maja krov za sadašnje i buduće generacije… (foto, video)

Delegacija DPS-a koju je predvodio predsjednik Danijel Živković učestvovala je na manifestaciji proslave Dana nezavisnosti…

9 sati ago

MILAN Knežević i DARIO Vraneš se molili sa Vučićem u Beogradu, pred njegov put u Njujork… (foto, video)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se jutros u Hramu Svetog Save, pred put u Njujork, pomolio Bogu povodom…

10 sati ago

Dnevni horoskop za 22. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovan rasipa…

11 sati ago

TUŽNA SUDBINA FUDBALSKE LEGENDE, Crnogoraca ZORANA Vorotovića: Prikovan za krevet, bivši klub mu mjesečno uplaćuje 23 eura… (foto, video)

Vorotović je u novembru 2022. godine dao intervju i za TV Nikšić. Tačnije, ugostio je…

14 sati ago

This website uses cookies.