Sandžak

”DIVLJI ZAPAD U NOVOM PAZARU”(video)

Poslije niza događaja koji su posljednja tri dana potresli Novi Pazar, pripadnici Žandarmerije i policije u tom gradu su postavili punktove na nekoliko lokacija, na kojima pretresaju i kontrolišu vozila. Ministar i direktor policije poručili su građanima da nemaju razloga za strah i da će policija stvoriti uslove da se građani osjećaju bezbjedno.

Dvije pucnjave za 72 sata u sred bijela dana u najprometnijim ulicama u centru Novog Pazara uznemirile su javnost i alarmirali nadležne da hitno reaguju. U ovom gradu su sinoć boravili ministar i direktor policije, a epilog njihove posjete je pojačana aktivnost policije na ulicama i dolazak Žandarmerije iz Kraljeva, piše portal Nova.rs.

Sve to zbog veće bezbjednosti građana i sprečavanja sličnih krivičnih djela.

Stručnjak za bezbjednost iz Novog Pazara Aleksandar Ivanović kaže da je jedan od najvećih problema posljednjih dešavanja olahka primjena nasilja u rješavanju konflikta.

“Novi Pazar je veliki grad, ima preko 120 hiljada stanovnika i nije čudno što se ovakve stvari dešavaju. Ovakva dešavanja su problem policije, tužilaštva i sudstva. Ne smijemo ostati imuni na ovakva dešavanja već je potrebna angažovanost kompletne zajednice”, smatra Ivanović.

Novopazarci osuđuju ulične obračune u kojima mogu da stradaju nedužni i pozdravljaju dolazak Žandarmerije.

U posljednja dva oružana obračuna povrijeđene su tri osobe. Srećom izbjegnute su teže posljedice jer se jedna od pucnjava dogodila u blizini osnovne škole i vrtića, a druga u strogom centru grada.

Cio prilog u emisiji “Među nama” TV Nova S novinarke Katarine Radović možete pogledati ovdje:

nova.rs

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 6. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovan u…

1 sat ago

ČETNIČKI VOJVODA KOGA JE SARAJEVO DOBRO ZAPAMTILO: Umro pop “Žućo” blagosiljao oružje i vojnike, na okupiranoj Grbavici… (foto, video)

Čarkić je tokom rata obavljao je niz uloga, među kojima i funkciju vojnog sveštenika agresorske…

3 sata ago

PRVI U HISTORIJI: Sadiq Khan osvojio treći mandat gradonačelnika Londona… (foto, video)

Laburist Sadiq Khan pobijedio je na izborima za gradonačelnika Londona, osvojivši historijski treći mandat, dok…

3 sata ago

AKO PLANIRATE LJETOVANJE U CRNOJ GORI: Spremite se na kazne i do 1.200 eura u kupališnim zonama… (foto)

Zabrana se ne odnose na kupališne zone, a za one koji ne budu poštovali ove…

4 sata ago

Teška sudbina slavnog trenera: SUZA SUZU STIŽE! BIO SAM ZVIJEZDA, NISAM IMAO VREMENA- Ovako je VLADE Đurović govorio o svojoj djeci- Nemam odnos kakav bi trebao biti… (foto)

Proslavljeni košarkaški trener Vlade Đurović je doživio porodičnu tragediju, pošto je njegov sin u predhodnog dana pronađen…

10 sati ago

This website uses cookies.