IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SVE PRŠTI U CRNOJ GORI: Medojević optužio sveštenika da radi za tajnu policiju… (foto)

Nebojša Medojević, poslanik i jedan od lidera prosrpske Demokratske fronte, kazao da sveštenik SPC-a Gojko Perović sarađuje s Agencijom za nacionalnu sigurnost, što je oficijelni naziv za tajnu policiju u Crnoj Gori…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, subota,19.12.20 20… 11: 11… SVE PRŠTI U CRNOJ GORI: Medojević optužio sveštenika da radi za tajnu policiju… (foto)

“Mi smo se, kao politička organizacija Demokratski front (DF), susreli s imenom Zdravka Krivokapića kad je Andrija Mandić bio na sastanku u kripti hrama u Podgorici, prvo s Amfilohijem Radovićem i Joanikijem Mićovićem. Tu su bili još Vladimir Božović (Matica srpska u CG) i pop Gojko Perović”, kazao je Nebojša Medojević, poslanik i jedan od lidera DF-a.

“Prije toga jedno dva mjeseca, volšebno se osniva jedna parapolitička organizacija, NVO “Ne damo Crnu Goru (svetinje)”; osniva je Božović i okuplja profesore Univerziteta za koje manje-više nije čuo niti su se nekad u javnosti pojavljivali kao opozicionari”, kazao je Medojević sinoć na TV A1.

„I Božović postavlja na čelo te organizacije Zdravka Krivokapića – koga u tom trenutku niko ne poznaje: ni da je Krivokapić branio SPC, ni da je govorio protiv režima, ni da je bio opozicija. E sad, ko je Božoviću predložio Krivokapića?

Ja mislim, a imam i određena saznanja, da je to Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB). Znači – UDBA”, rekao je Medojević, dugogodišnji član Odbora za bezbjednost Skupštine Crne Gore.

Čitaj još:   JASNA SLIŠKO: Na meti medija iz RS i Srbije- Tri prsta se ne mogu PODIZATI POD ZASTAVOM BIH... (foto, video)

„I mislim da Božović sarađuje s ANB-om, kao i Gojko Perović. I nije tačno da su Amfilohije ili Joanikije predložili ovoga Krivokapića. Njega je plasirao Božović, preko NVO-a koji nije išao na izbore.

Sad se postavlja pitanje ko je Božoviću rekao da izabere anonimnog profesora Krivokapića. Pa su onda Božović i Gojko Perović to predložili Amfilohiju i Joanikiju. A Mandić je došao na već gotov prijedlog. Ja veoma poznajem tu strukturu i osnovano sumnjam da je Božoviću ANB predložio Krivokapića.

O novom v. d. direktora ANB-a Dejanu Vukšiću, Medojević je kazao:

„Ja za tog gospodina, a evo, već sam 14 godina u sektoru bezbjednosti kao jedan od članova Odbora za bezbjednost, pratim to profesionalno – nikad nijesam čuo! Sama ta činjenica već nije dobra preporuka za njega. Taj čovjek se nije nikad bavio sektorom bezbjednosti, što znači da on teško može donijeti neke promjene i reforme. A Krivokapić govori o nekoj ‘meritokratiji’, ‘ekspertima’, CV-jima… Pa ovaj čovjek (Vukšić) nikad nije bio u tom poslu.”

Medojević kaže da je bio protiv da SPC nameće Krivokapića za premijera.

„Ja mislim da je SPC potpuno prevarena. Željela je da ima uticaj postavljanjem mandatara – premijera. To je nesporno. Ja sam bio protiv toga – crkva nema šta da traži u politici. A sad Krivokapić više nikom ne ljubi ruku. Osim Stoltenbergu (NATO)!”

Čitaj još:   MAJKA I SESTRA DJEČAKA- UBICE NA TAJNOJ LOKACIJI: Šok odluka porodice- ovakav potez niko nije očekivao! (foto)

Izvora (S.B)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more