IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOMŠIĆA HITNO ZVAO VUČIĆ: Ukida se sporna odluka… (foto)

DAKLE “Tretman za sve državljane BiH je jednak”, kazao je Vučić Željku Komšiću….

SARAJEVO- BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 22.12…2020…14: 51… KOMŠIĆA HITNO ZVAO VUČIĆ: Ukida se sporna odluka… (foto)

Za sve građane Bosne i Hercegovine, prilikom ulaska u Srbiju, važi isti tretman, bez obzira na to iz kojeg su entiteta. Ovu informaciju saopćio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću, saopćeno nam je iz Komšićevog kabineta.

– Član Predsjedništva Željko Komšić u toku dana telefonski razgovarao sa predsjednikom Vučićem u vezi s tretmanom bh. građana a prilikom ulaska u Srbiju. Tom prilikom predsjednik Vučić je kazao da nije tačna informacija kako uveden različit tretman za državljane BiH, odnosno da je on isti za sve, bez obzira na to iz kojeg entiteta dolaze- a i rečeno nam je iz Komšićevog kabineta.

Ovih dana se, naime, pojavila informacija da je PCR test prilikom ulaska u Srbiju potreban samo stanovnicima FBiH, dok žitelji RS-a mogu ulaziti i bez testa, ali uz obaveznu desetodnevnu izolaciju. Vučić je demantovao sve ove tvrdnje.

Čitaj još:   Vic dana Plavuša i požar...

U toku razgovora, Vučić je najavio da će uskoro biti ukinuta odluka o obaveznom negativnom PCR testu za državljane BiH prilikom ulaska u Srbiju...

Izvor N1

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more