Vijesti

CENTAR ZA LJUDSKA PRAVA: U zatvorima 81 osoba ima virus COVID- 19, jedan od zaraženih je umro… (foto)

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija dostavila je podatke na zahtjev i za pristup informacijama od javnog značaja Beogradskog centra za ljudska prava…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 23.12… 23: 11… CENTAR ZA LJUDSKA PRAVA: U zatvorima 81 osoba ima virus COVID- 19, jedan od zaraženih je umro… (foto)

Beogradski centar za ljudska prava saopštio je da po podacima Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, u novembru na prisustvo koronavirusa bilo testirano 1.570 osoba koje se nalaze u ustanovama za izvršenje tih krivičnih sankcija, virus je potvrđen u 81 slučaju, a jedan zaraženi je preminuo.

Prisustvo virusa u novembru bilo je potvrđeno a i u Kazneno- popravnom zavodu u Nišu, Kazneno popravnom zavodu u Požarevcu Zabeli, Okružnom zatvoru u Beogradu, Okružnom zatvoru u Negotinu, Kazneno- popravnom zavodu u Valjevu i Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, navodi se da u saopštenju Beogradskog centra za ljudska prava.

Informacije o broju testiranih, zaraženih i preminulih u svakoj od ustanova nisu dostavljeni, a Uprava je dostavila informacije i o prvih sedam dana a iz decembra kada su od 842 testirana na virus bila pozivna 142 uzorka.

Prisustvo virusa u prvih sedam dana decembra bilo je potvrđeno prvo u Kazneno- popravnom zavodu u Beogradu– Padinskoj Skeli, Kazneno-popravnom zavodu u Ćurpiji, Kazneno- popravnom zavodu u Nišu, pa u Kazneno- popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici, zatim u Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu Zabeli, Okružnom zatvoru u Kraljevu, Kazneno-popravnom zavodu u Pančevu i Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

Beogradskom centru za ljudska prava svakodnevno se obraćaju a i lišeni su lslobode koji se nalaze u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija i članovi njihovih porodica koji navode da zbog prenaseljenosti u zavodima nemoguće efikasno sprovoditi mjere za suzbijanje širenja kovida-19, te da postoji realna opasnost od nekontrolisanog širenja korona virusa ali i u tim ustanovama.

Beogradski centar za ljudska prava je 26. novembra uputio je i u svim poslanicima u Skupštini Srbije, kao i Vladi Srbije, inicijativu i prvo za pripremu donošenje zakona o amnestiji, okviru borbe protiv epidemije zarazne bolesti kovid-19 u Srbiji.

izvor n1

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

VIC DANA: MILE uposlen u vladi RS- a, vraća se kući sa zakašnjenjem, na vratima čeka ga žena STANA i pita, gdje su ti čovječe… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana!!! PALE: Regija, Zanimljivosti, ponedeljak, 29, 04. 2024…17: 42……

8 sati ago

Aleksandra Bosnić- ĐURIĆ: Da li je „Srpski svet“ samo kulturni koncept? (foto)

GRAĐANSKO DRUŠTVO I NJEGOVI (NE)PRIJATELJI: Od 2020. do 2024. godine postalo je jasno da od…

8 sati ago

PPO “Lovćenske straže 1990”: Podrška rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici… (foto, video)

Patriotski pokret otpora „Lovćenske straže 1990“ se obavezao da će se maksimalno založiti da se…

8 sati ago

Bivši gospodar SAO Budva, godinama prolazi ispod radara… (foto, video)

Kako su godinama unazad funkcionisali nadležni organi i inspekcije najbolje govori primjer bivšeg predsjednika Opštine…

9 sati ago

STJEPAN Stipe Mesić: Srbija je mala država na Balkanu, i dalje ima ljudi koji ciljaju na srpsku ekspanziju… (foto, video)

Za sve one koji misle da Srbija može da postane velika država, kažem da je…

10 sati ago

Dnevni horoskop za 30. april 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovnu prija…

10 sati ago

This website uses cookies.