IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POČINJE VAKCINACIJA U SRBIJI: Brnabić, Kon i Kisić prvi “zavrću rukave… (foto)

Vakcinu protiv koronavirusa prvi u Srbiji danas primaju korisnici domova za stare u Beogradu i Novom Sadu. Primiće je i premijerka Ana Brnabić i ministarka zdravlja Darija Kisić Tepavčević…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 24.12…2020…09: 41… IDE I POČINJE VAKCINACIJA U SRBIJI: Brnabić, Kon i Kisić prvi “zavrću rukave… (foto)

Prvi građani će “Fajzerovu” vakcinu, koja je u utorak stigla u Srbiju, primiti danas u 11 sati.

Takođe, na Instititu”Torlak”, protiv korone će se tako vakcinisati premijerka Brnabić i ministarka Kisić Tepavčević.

Prve vakcine protiv koronavirusa stigle su u Srbiju, a danas će ih prvi primiti premijerka Ana Brnabić,ministarka za rad, zapošljavanje, dalje ide sa boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i epidemiolog Predrag Kon.

Oni će biti vakcinisani u 10.30 sati na Institutu za virusologiju, vakcine i serume “Torlak”, saopšteno je iz Vlade Srbije, a nakon vakcinacije,  daće izjave za medije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da danas počinje vakcinacija Fajzerovom vakcinom, da se kreće od staračkih domova da će neko iz vlasti primiti vakcinu, kao dokaz da je ona valjana.

Čitaj još:   ZOLA SE Oglasio i otkrio IME MILJANINOG BUDUĆEG DJETETA: Ne srpsko, već MUSLIMANSKO, "Selim ili Alma..." (foto)

“I neko iz državnog vrha će da primi vakcinu, da li Ana, Darija ili ja, vidjećemo. Nekoga od nas ćemo da ostavimo za drugu, da pokažemo ljudima da je dobra svaka vakcina koju naš zdravstveni sistem dobija ”, rekao je Vučić, koji je ranije najavljivao da će upravo on prvi primiti vakcinu.

Riječ je o vakcini “Fajzer-Biontek”, koja je juče stigla u Srbiju, prvih 4.875 doza, a u januaru, februaru i martu stići će, rekao je Vučić, još više doza.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek potvrdio je sam i ranije da će predstavnici Agencije za ljekove i medicinska sredstva do kraja nedelje dati dozvolu početak imunizacije Fajzerovom vakcinom, a da će vakcinacija početi u toku sledeće nedelje.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more