IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UGOSTITELJI PROTIV MJERA VLADE Crne Gore: Sutra otvaraju kafiće… (foto)

Ugostitelji su najavili da će kafiće otvoriti i 25. decembra i kako dodaju u saopštenju, 28. decembra održaće masovni protest ispred zgrade Vlade Crne Gore i na taj miran način, izraziti revolt zbog najnovijih mjera Ministarstva zdravlja…

PODGORICA: Crna Gora, Recepti, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 23.12…2020… 22:41…UGOSTITELJI PROTIV MJERA VLADE Crne Gore: Sutra otvaraju kafiće … (foto)

Najnovije mjere Ministarstva zdravlja Crne Gore usvojene su ali bez ikakvih konsultacija i saradnje sa privatnim sektorom, konkretno i to sektorom turizma i ugostiteljstva, a direktno i najviše utiču na isti taj segment privrede, saopštila je NVO “Udruženje crnogorskih ugostitelja “. Zbog toga su najavili da će svoje objekte otvoriti i to sutra u 16 ​​sati i obavljati svoju djelatnost.

Ugostitelji su najavili da će kafiće otvoriti i 25. decembra. Kako dodaju i to u saopštenju, 28. decembra održaće masovni protest ispred zgrade Vlade Crne Gore i na taj miran način, izraziti revolt zbog najnovijih mjera Ministarstva zdravlja.

Zahtjevaju da im se dozvoli da svoje aktivnosti normalno obavljaju i tokom praznika, u skladu sa postojećom situacijom.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 1. septembar 2023. godine

Takođe su najavili da će se okupiti sutra ispred katedrale Svetog Tripuna u Kotoru na taj način, prije svega, čestitati građanima pripadnicima katoličke vjeroispovesti Božić, ali i pokazati solidarnost sa svim ugostiteljima u Crnoj Gori u ovim teškim vremenima.

Ugostitelji smatraju da su mjere diskriminatorske jer da i propisuju zabranu rada ugostiteljskih objekata tokom vjerskih (pravoslavni i katolički Božić) i novogodišnjih praznika s jedne strane, dok tokom njih smiju da napuštaju svoje domove da bi prisustvovali vijerskim obredima.

Takođe vjeruju da im je ograničeno ustavom zagarantovano pravo na rad, na slobodan izbor zanimanja i zaposlenja, na poštene i humane uslove rada i na pomoć tokom nezaposlenosti.

Ugostitelji pozivaju nadležne državne organe, prije svega Vladu Crne Gore i Ministarstvo zdravlja, da hitno reaguju i revidiraju postojeće mjere, čime doprinose opstanku turističke privrede i velikom broju radnih mjesta, ali i trenutnom prazničnom duhu, koji je izgubljen a suštinski je potreban sugrađanima nakon devet mjeseci letargije.

izvor agencije

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   EVO "LELEČU TURCI, KUKAJU BULE": Sarajlija, sveštenik SPC- a, veličao ratne zločince pa se pridružio četničkom orgijanju... (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more