IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO Veselin Mijač: Biznismen crnogorskog porijekla, želi da preuzme Montenegro Airlines… (foto)

Kao razloge za ovu odluku navodi činjenicu da Crna Gora mora imati svoju nacionalnu aviokompaniju…

MALME: Crna Gora, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota, 26. 12… 2020…21: 11… BRAVO Veselin Mijač: Biznismen crnogorskog porijekla, želi da preuzme Montenegro Airlines… (foto)

Grupacija Savana predala je pismo namjere Vladi Crne Gore za kupovinu, odnosno preuzimanje Montenegro Airlinesa, saznaje portal Bankar.me.

U pismu u koje je Bankar.me imao uvid prezentovana je sama namjera grupacije Savana da preuzme Montenegro Airlines za jedan euro, i to uz uslov prethodnog otpisa svih obaveza koje kompanije ima prema državi.

Ujedno je navedeno da bi Savana preuzela na sebe obavezu dogovora sa privatnim kreditorima Montenegro Airlinesa u cilju izmirenja dugovanja, a ujedno i odgovornost i rizike za buduće poslovanje kompanije.

Kao razloge za ovu odluku grupacija Savana navodi činjenicu da Crna Gora mora imati svoju nacionalnu aviokompaniju. Ujedno su i naveli da argumenti zbog kojih ne bi trebalo gasiti kompaniju nisu adekvatno obrazloženi niti je predstavljena kost-benefit analiza.

Grupaciju Savana kontroliše biznismen Veselin Mijač.

Čitaj još:   INFORMIŠITE SE NA VRIJEME- Oluja stigla i u BiH: Upozorenje izdato za osam regija- Grad veličine oraha, zabilježeno više od 2.000 munja i gromova... (foto, video)

Vlasnik firme je Veselin Mijač, švedski biznismen crnogorskog porijekla.

Mijačeve firme raspolažu jednim od najvećih šoping centara u Crnoj Gori, podgoričkim Mol of Montenegro, a vlasnik je i poznate poslovne zgrade “Europoint” u Podgorici.

Dio kompanije “Savana” je i hotel “Ramada”…

izvoe rtcg.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more