IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN POKAZAO DA JE PROSRPSKI IGRAČ: ĐEDO Amfilohije da je živ, sutra bi se ponosio njime… (foto)

Dritan Abazović rekao je da će poslanici njegovog pokreta URA podržati izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti na narednoj sjednici Skupštine…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 28.12. 2020…00: 51… DRITAN POKAZAO DA JE PROSRPSKI IGRAČ: ĐEDO Amfilohije da je živ, sutra bi se ponosio njime… (foto)

DRITAN Abazović je naveo da su izmjene ovog zakona na sjednici Glavnog odbora URA dobile podršku 38 članova, dok je 11 bilo protiv, a da ih je i pet uzdržano, jer su imali kratak rok u kojem su im one predstavljene.

– Svi poslanici URA će to podržati, ali dozvolite da oni imaju pravo na svoje mišljenje”, rekao je DRITAN Abazović.

On je najavio da će URA podnijeti dva amandmana koji će, kako je rekao, dodatno poboljšati zakon.

Izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kaže Abazović, biće uvrštene u dnevni red sutrašnje sjednice Skupštine, uz ocjenu da to pitanje treba što prije riješiti.

Čitaj još:   SARAJEVO: Nakon skoro tri mjeseca sletio prvi avion iz Istanbula... (foto i video)

– Usvajanjem Prijedloga zakona ćemo u potpunosti dovesti prvo u istu pravnu ravan sve vjerske zajednice i da će i sve će biti dio jedinstvenog pravnog poretka”, rekao je Abazović crnogorskim medijima.

Govoreći o za sutra najavljenom protestu ispred zgrade Skupštine, Abazović je rekao da mu je drago da građani sve više počinju da koriste pravo i to na protest, ali i ukazao da su zbog aktuelne epidemije koronavirusa zabranjeni skupovi i apelovao da ne bude kršenja mjera…

Izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more