IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BOSNU TUGA PREKRILA DO NEBA: Preselio na Ahiret mladi BIH atletičar… (foto i video)

Tužni haber da je preselio na bolji svijet, sportista, šampion, pogodila je cijelu Bosnu i Hercegovinu i šire…

SARAJEVO: BiH, Sport, vijesti, utorak, 29.12.2020…09: 51… BOSNU TUGA PREKRILA DO NEBA: Preselio na Ahiret mladi BIH atletičar… (foto i video)

Bh. atletičar Osman Junuzović preselio je na bolji svijet je u 27 god, objavili su iz Atletskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

Osman Junuzović je živio u Doboj- Istoku i bio je prvak Bosne i Hercegovine na 3.000 metara, 3.000 metara stipl, 5.000 m, 8.000 m kros, 10.000 m na stazi , 10.000 m na cesti, na 21 kilometar i na 42 kilometra.

Vijest o njegovoj smrti potvrdio je i Osmanov brat Asmir…

Prvak je bio Balkana na 3.000 metara stipl. Osvojio je treće mjesto na 3000 metara stipl na prvim Evropskim igrama u Baku te je pobjednik Kupa Evrope na 3.000 metara i 5.000 metara na Malti.

Ne tako davno, preživljavao je teške trenutke, a njegov džehenem je počeo krajem 2017. nakon povrede.

Čitaj još:   Nataša Kandić razapeta: DIRNULA JE U OSINJE GNIJEZDO, ŠKORPIONI UBIJALI ALBANSKU DJECU I ŽENE...

“Okliznuo sam se na treningu i povrijedio išijadikus (najduži nerv u tijelu). Otišao sam liječniku i pogrešno su mi dali injekciju, unijeli su mi infekciju i bukvalno sam se borio za život…

U bolnici u Tuzli sam ležao 45 dana, cijela godina mi je propala. Kada sam izašao iz bolnice, liječnici su mi rekli da dvije godine neću moći da šetam, međutim nakon dva mjeseca bio sam prvak države i vratio sam se onako munjevitom brzinom tamo gdje pripadam…

Hvala svima koji su vjerovali u mene i koji su i danas uz mene i, ako Bog da, tek me očekuju najbolji rezultati”, izjavio je ne tako davno atletičar koji je imao 26.godina.

post

Izvor iBalkan.net / agencije

Dnevni horoskop za 3. mart 2021. godine

Ovan odlučan, Bik opušten, Blizanci zadovoljni, Rak lijenj, Lav svjestan Read more