IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BOSNU TUGA PREKRILA DO NEBA: Preselio na Ahiret mladi BIH atletičar… (foto i video)

Tužni haber da je preselio na bolji svijet, sportista, šampion, pogodila je cijelu Bosnu i Hercegovinu i šire…

SARAJEVO: BiH, Sport, vijesti, utorak, 29.12.2020…09: 51… BOSNU TUGA PREKRILA DO NEBA: Preselio na Ahiret mladi BIH atletičar… (foto i video)

Bh. atletičar Osman Junuzović preselio je na bolji svijet je u 27 god, objavili su iz Atletskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

Osman Junuzović je živio u Doboj- Istoku i bio je prvak Bosne i Hercegovine na 3.000 metara, 3.000 metara stipl, 5.000 m, 8.000 m kros, 10.000 m na stazi , 10.000 m na cesti, na 21 kilometar i na 42 kilometra.

Vijest o njegovoj smrti potvrdio je i Osmanov brat Asmir…

Prvak je bio Balkana na 3.000 metara stipl. Osvojio je treće mjesto na 3000 metara stipl na prvim Evropskim igrama u Baku te je pobjednik Kupa Evrope na 3.000 metara i 5.000 metara na Malti.

Ne tako davno, preživljavao je teške trenutke, a njegov džehenem je počeo krajem 2017. nakon povrede.

Čitaj još:   KOSTA K. JE POČINIO MASAKR U RIBNIKARU I NEĆE IZAĆI SA PSIHIJATRIJE! Ministarka o krvavom piru, sve je upisano u knjigu žalosti kao i u našim srcima! (foto, video)

“Okliznuo sam se na treningu i povrijedio išijadikus (najduži nerv u tijelu). Otišao sam liječniku i pogrešno su mi dali injekciju, unijeli su mi infekciju i bukvalno sam se borio za život…

U bolnici u Tuzli sam ležao 45 dana, cijela godina mi je propala. Kada sam izašao iz bolnice, liječnici su mi rekli da dvije godine neću moći da šetam, međutim nakon dva mjeseca bio sam prvak države i vratio sam se onako munjevitom brzinom tamo gdje pripadam…

Hvala svima koji su vjerovali u mene i koji su i danas uz mene i, ako Bog da, tek me očekuju najbolji rezultati”, izjavio je ne tako davno atletičar koji je imao 26.godina.

post

Izvor iBalkan.net / agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more