IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

E VIVA MONTENEGRO: Zalud pereš ruke Žarko Rakčeviću, zalud se skrivaš pod apostolske skute Adžiću… (foto i video)

Ispred Skupštine Crne Gore predhodnog dana su čelnicima Građanskog pokreta URA, koje smatraju za direktne krivce zbog najave da je ta partija podržala izmjene Zakona, poručili da zaludu peru ruke…

PODGORICA: Crna Gora, vijesti, utorak, 29.12.2020…11. 54… E VIVA MONTENEGRO: Zalud pereš ruke Žarko Rakčeviću, zalud se skrivaš pod apostolske skute Adžiću… (foto i video)

“Ovo je bio skup cijele Crne Gore. Na vašem primjeru djecu ćemo učiti kako ne treba s domovinom činjet”, ove riječi uputio je poslanicima vladajuće većine Nemanja Batrićević.

Njegov govor prenosimo integralno:

U istoriji svake crnogorske generacije postoji jedan dan… dan kad donosimo odluku… kad biramo u ime svoje i svojega potomstva… kad biramo između časnoga ustajanja u odbranu svoje države… ili kukavičkoga skrivanja u skutima tuđe.

Nema dileme… danas je taj dan! Mi se danas svrstavamo… i pitanje je hoćemo li za života ove generacije imati druge prilike za to. Mi se danas dijelimo jednom i za vazda. Ne po naciji, ne po vjeri… no po vrijednostima.

Dijelimo se na antifašiste i na fašiste.

… na sekularne i na klerikalne…

… na moderne i na feudalne…

… na slobodne i na porobljene…

… na odane i na prodane!

Nema dileme, slobodarski skupe… danas se, u ovome domu pred nama, ponovo izdaje država Crna Gora! U tome domu eksponenti velikosrpske politike zvanično počinju proces stvaranja jednonacionalne i jednovjerne Crne Gore.

Taj podmukli vjekovni plan započinje najvećom poharom kulturnoga blaga Crne Gore…i njegovim predavanjem u ruke države Srbije.

Taj podmukli naum ravnogorskih ideologa počinje potpunom asimilacijom Crnogoraca, ali se završava progonom nepravoslavnoga stanovništva, već najavljenom događajima u Pljevljima nakon izbora…i stvaranjem etnički čistog „srpskog svijeta“.

Čitaj još:   ČOLINA, ĆERKA NAPUNILA 18 LJETA: Rijetko se viđa javno, EVO KAKO IZGLEDA (foto)

Podizanjem ruke crnogorske pete kolone…mi od danas postajemo stranci u sopstvenoj državi. Od danas se, po slovu zakona, mogu kršiti osnovna ljudska prava nacionalnih Crnogoraca. Od danas postajemo jedina država u modernoj Evropi u kojoj je cijena ispovijedanja sopstvene vjere – odricanje od sopstvene nacije!

Kad smo ih prije gotovo četiri mjeseca s Trga nezavisnosti upozorili na veleizdajničke planove buduće im vlade… nijesu nas čuli. Ostali su gluvi u svojoj patološkoj mržnji i želji da po svaku cijenu svoja imena upišu u crnogorsku istoriju.

Ne brinite za to! Tu ćemo vam želju mi ispuniti. Pod ovim svetim nebom i pod ovim zlatnim orlovima…zaklinjemo se… da ćemo vaša imena i prezimena urezati u kolektivno śećanje našega naroda…da ćemo ga sebično čuvati od zuba vremena… i da ćemo na vašem primjeru potomstvo učiti kako ne treba s domovinom činjeti.

Zalud zvone zvona vaših medijskih nalogodavaca. Hiljadu puta ponovljena laž ne postaje istina.

Ne može se grijehovima bivše vlasti opravdati izdaja nacionalnih interesa. Prošlo je 100 godina otkako su Daković i ostali beogradski agenti na Podgoričkoj skupštini krivotvorili volju crnogorskoga naroda.

Danas, glasovima prevarenih Crnogoraca, vi ponovo prodajete Crnu Goru… i u ruke Srpske crkve predajete ono što nikad nije bilo njeno, predajete vjersko i kulturno nasljeđe svojih predaka.

Zalud pereš ruke, Žarko Rakčeviću, zaludu se skrivaš pod apostolske skute, Filipe Adžiću, ta se ljaga s imena nikad više ne izbrisa.

Slobodarski skupe…u današnjem porazu proklijalo je śeme naše pobjede. Izdaja bez presedana okupila je danas Crnogorce svih vjera i nacija…kao što ih je vjekovima okupljalo svetilište na Rumiji, u čije su srce zabili iste otrovne kandže kojima danas čereče građansku Crnu Goru.

Čitaj još:   Stiže zahlađenje i potvrda od Meteorologa: Očekujemo snijeg... (foto)

Ali samo za kratko!

Ne zaboravite: „udar nađe iskru u kamenu“. Pod njihovim klerofašističkim udarom zaiskrila je opet slobodarska, evropska, antifašistička Crna Gora! Objedinjeni svijetlim ciljem za dostojanstvo građanina i odbranu otetih nam prava i sloboda… ustaćemo protiv mraka kojim žele od svijeta sakriti Crnu Goru.

Nećemo se stiđet pred potomcima!

Dolje izdajnici!

E viva Montenegro!!!

Izvor CdM.me

KRAJ ILI NE: Zna li se, da li Kristijan Golubović napušta Zadrugu 4!!! (foto i video)

Danima se polemiše o isteku ugovora Kristijana Golubovića... BEOGRAD: Srbija, Read more

PORUKA:”Zlatan je moćan i zašto je u Sanremu, voli izazove i adrenalin”… (foto i video)

"Ako ne postavljate izazove nikada nećete da pobjedite..." SANREMO: Svijet, Read more

DOBRA REŽIJA I PREDSTAVA ZA JAVNOST: Vučić uskoro će morati priznati Kosovo!? (foto)

Aleksandar Vučić, je rekao da će srpska strana insistirati „glasnije Read more