IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKUPŠTINA NASTAVILA RAD: DIK nije verifikovao mandat poslanici”Crno na bijelo”Suadi Zoronjić… (foto i video)

Skupština Crne Gore nastavila je večeras rad, iako Državna izborna komisija nije verifikovala mandat novoj poslanici liste “Crno na bijelo” Suade Zoronjić, umjesto Filipa Adžića koji je podnio ostavku.

PODGORICA: Crna Gora, vijesti, utorak, 29.12.2020… 00: 31… SKUPŠTINA NASTAVILA RAD: DIK nije verifikovao mandat poslanici”Crno na bijelo “Suadi Zoronjić… (foto i video)

Predsjednik parlamenta Aleksa Bečić je kazao kako nastavljaju rad, uprkos “neviđenoj opstrukciji opozicije i Državne izborne komisije”. Bečić je prvo saopštio da je Skupština verifikovala mandat poslanici Suadi Zoronjić.

Poslanici su zatim, sa 41. glasom za, na dnevni red uvrstitli i izmjene kao i dopune Zakona o slobodi vjeroispovijesti i Zakona o državnim službenicima i namještenicima. 

Vladajuća većina nije uvrstila u dnevni red prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici Ervina Ibrahimovića iz Bošnjačke stranke.

Sjednici Skupštine prisustvuju i premijer Zdravko Krivokapić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Skupština Crne Gore počela je, umjesto u podne u 16h, i to posljednju ovogodišnju sjednicu sa pet tačaka dnevnog reda, a očekuje se da će poslanici raspravljati i o zakonima koje je predložila Vlada.

Na sjednici nije bilo poslanika opozicije, a nakon prozivanja, predsjednik Parlamenta Aleksa Bečić konstatovao je da ima kvoruma za rad.

Poslanik koalicije “Crno na bijelo” Filip Adžić, kako je ranije najavio, podnio je ostavku na mjesto poslanika, što je to predsjednik Skupštine konstatovao. U toku pauze u radu Skupštine dok se Državna izborna komisija ne izjasni o upražnjenom poslaničkom mjestu i na to mjesto ne naimenuje novog sa liste “Crno na bijelo”.

Bečić je pojasnio da je poslanica Demokratskog fronta, Maja Vukićević, tražila da prisustvuje sjednici na daljinu, što joj, kako je on to a i pojasnio, omogućuje Poslovnik.

Čitaj još:   BRATIĆKA IZBRISALA CRNOGORSKI GRB: Dokle seže samovolja Hercegovke koja mrzi sve CRNOGORSKO?

Poslanik Demokrata Boris Bogdanović kazao je na početku sjednice da niko neće blokirati rad Skupštine i zatražio da se prozivkom utvrdi kvorum.

“Ko god pokuša da blokira ovaj dom, imaće žestok odgovor sa naše strane. Sada ćete vidjeti kako država rješava problem opstrukcije za samo 15 minuta”, naveo je Bogdanović u obraćanju. 

Zahtjev za utvrđivanje kvoruma potpisalo je deset poslanika. 

“Vladajuća većina nema 41 glas za održavanje sjednice parlamenta”, saopštio je, u ime opozicije, Danijel Živković, šef poslaničkog kluba DPS-a, novinarima u parlamentu.

Kazao je da ima saznanja da je jedan od poslanika većine u samoizolaciji zbog korona virusa.

Dnevni red

Poslanici će raspravljati o predlozima finansijskih i planova rada za 2021. godinu nezavisnih regulatornih tijela – agencija za elektronske medije, za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti, za nadzor osiguranja i Komisije za tržište kapitala.

Na dnevnom redu su izbori i imenovanja.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Srpska CRKVA je išla prije vojske, ODGOVORNA je i za GENOCID u SREBRENICI (video)

Poslanici bi trebalo da se izjasne o kandidatima za vrhovnog državnog tužioca Lidiji Vukčević i Danijeli Marković.

Za izbor na tu funkciju potrebna je dvotrećinska podrška u prvom ili tropetinska podrška poslanika u drugom krugu glasanja…

Izvor rtcg.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more