IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO ZA BiH: Uplaćen avans, za 1,2 miliona vakcina protiv KOVID- 19… (foto)

Bosna i Hercegovina je potpisala ugovor i uplatila avans za 1.232.000 doza vakcina, dok će Evropska unija za zemlje Zapadanog Balkana obezbijediti vakcine u vrijednosti od dodatnih 70 miliona eura…

SARAJEVO: BiH, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 30.12…14. 54… BRAVO ZA BiH: Uplaćen avans, za 1,2 miliona vakcina protiv KOVID- 19… (foto)

“Naša zemlja je naručila vakcine putem mehanizma Kovaks (COVAX). Ove vakcine treba da pokriju vakcinaciju 20 odsto stanovništva Bosne i Hercegovine, a najavljena je i kupovina dodatnih količina vakcina”, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova BiH.

Nabavku vakcina koordinira Ministarstvo civilnih poslova, dodaje se u saopštenju.

Evropska komisija je u ponedjeljak usvojila odluku o dodjeli 70 miliona eura zemljama Zapadnog Balkana, u okviru instrumenta IPA II za nabavku vakcina.

Čitaj još:   Željezničar i Sarajevo na Grbavici remizirali 2: 2...

Cilj navedenog paketa je da se omogući zemljama Zapadnog Balkana što skoriji početak vakcinacije, posebno najugroženijih kategorija stanovništva.

Nadležne institucije Bosne i Hercegovine vrše ubrzane pripreme, kako bi se stvorili preduslovi za prijem vakcine i početak vakcinisanja, navodi se u saopštenju.

Izvor agencije

ANGELA Merkel i poruka EU: “Korona pasoš” vjerovatno prije ljeta… (foto i video)

Kancelarka Merkel je dodala da će Evropskoj komisiji biti potrebno Read more

Dnevni horoskop za 26. februar 2021. godine

Ovan pravi promjene, Bik ima dobar dan, Blizanci napreduju, Rak Read more