IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA MIGRANATA, A RJEŠENJE SE NE NAZIRE: Prazni autobusi napustili Lipu, migranti vraćeni… (foto)

Kolona od 20 praznih autobusa napustila je Lipu kod Bihaća, dok je više od 800 migranata i izbjeglica pod policijskom pratnjom vraćeno u ono što je ostalo od prihvatnog kampa…

BIHAĆ: BiH, vijesti, srijeda, 30.12.2020…18: 51… DRAMA MIGRANATA, A RJEŠENJE SE NE NAZIRE: Prazni autobusi napustili Lipu, migranti vraćeni… (foto)

Ovo je epilog svega što se dešavalo u protekla dva dana na lokaciji koja je 27 kilometara udaljena od središta Bihaća.


Autoprevoznici su inače od jutros negodovali zbog zaustavljanja na ovoj lokaciji i tražili da im se omogući nesmetan povratak svakodnevnim obavezama.

Sa ove lokacije su se ponovo povukli i predstavnici međunarodnih organizacija, te u prostoru nekadašnjeg kampa ostavili više stotina migranata i veliki broj policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK), koji nadziru i kontroliraju sigurnosnu si

– Ništa mi nije jasno. Sad se moramo vratiti u još neuslovniji kamp, s obzirom da su jučer demontirani i oni šatori koji nisu izgorili u požaru. Ovoj agoniji izgleda nema kraja – riječi su tridesetogodišnjeg Muhameda iz Afganistana.

Volonteri Crvenog križa Grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona podijelili su i danas topli čaj i obroke, a isto će na lokaciji Lipa vjerovatno osiguravati do daljnjeg.

Čitaj još:   VOZ IZ BARA PUN KAO ŠIBICA! MASOVNI POVRATAK SRPSKIH TURISTA... (foto)

izvor agencije

ANGELA Merkel i poruka EU: “Korona pasoš” vjerovatno prije ljeta… (foto i video)

Kancelarka Merkel je dodala da će Evropskoj komisiji biti potrebno Read more

FK NOVI PAZAR- DOBIO ŠEFA STRUČNOG ŠTABA… (foto)

Dosadašnji pomoćni trener fudbalera Novog Pazara Davor Berber promovisan je Read more