IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OSTALI BEZ SVEGA: Izgubio brata i bratića, danas pokušava spasiti, što još može… (foto i video)

Iz ruševine, nepregledne hrpe cigli, gredi i ostalog materijala, sada probire alat, odjeću i kućanske aparate…

PETRINJA: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 30.12…10. 54… OSTALI BEZ SVEGA: Izgubio brata i bratića, danas pokušava spasiti, što još može… (foto i video)

Ivan Tomić, brat Franje Tomića i stric Maria Tomića, oca i sina čija su tijela jučer nađena pod srušenom kućom u Majskim Poljanama, danas pokušava spasiti što se spasiti da…

Iz ruševine, nepregledne hrpe cigli, gredi i ostalog materijala, što je do jučer bila obiteljska kuća, sada probire alat, odjeću kućanske aparate. Ipak, prema svemu sudeći, teško će se iz te nepregledne hrpe izvući bar nešto sačuvano. Otežala je tu dodatno i kiša koja je noćas padala, ali i gusta magla koja se jutros spustila nad cijelu Baniju.

Ivan izvlači sitnice iz hrpe i plače. Na naše pitanje hoće li se nešto od imovine uspjeti spasiti, kaže da mu je najvažnije spasiti upravo alat.

Čitaj još:   TREBA PAMTITI: Krvne grupe i darivanje krvi...
image
image
image
image
image
image
image

– Mario, on je bio čovjek od alata. Time se ovako u slobodno vrijeme bavio, uvijek je nešto izrađivao kazao nam je kratko misleći na svog bratića Maria Tomića koji je inače radio kao pravosudni policajac, imao je i svoju radionu i bio, kako doznajemo, spretan s rukama.

Osim Ivana, koji inače živi koju kuću niže od svog brata, a koja nije osobito stradala u potresu, u spašavanju vrijednih ostataka pomažu i susjedi, ali i rodbina iz Slavonskog Broda.

image
image
image
image
image
image

Izvor Jutarnji list.hr