IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZLOČIN U DIZELDORFU: Milorad raskomadao majku prijeti mu doživotna robija… (foto)

Srpskom državljaninu Miloradu J. (49) pod optužbom da je u Dizeldorfu nasmrt izbo majku Milenku T. prijeti kazna doživotnog zatvora, prvi put od početka suđenja iznio odbranu, rekavši da nije ubio Milenku…

DIZELDORF: Svijet, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 30.12.2020…00. 54… ZLOČIN U DISELDORFU: Milorad raskomadao majku prijeti mu doživotna robija… (foto)

“Nisam uradio ništa i nisam ubio svoju majku”, rekao je 49-godišnjak pred sudom u Dizeldorfu gdje mu se sudi zbog svirepog ubistva majke Milenke T. prenose tamošnji mediji, a i kao i Blic.

Milorad je negirao da ima bilo kakve veze sa zločinom koji je šokirao Njemačku, tvrdeći da je informaciju o smrti majke dobio od brata nakon što je stigao u Srbiju.

Zločin zbog kog mu se sudi se dogodio u mirnom kraju kod Dizeldorfa aprila 2017. godine, a telo nesrećne žene u užasnom stanju otkriveno je u podrumu zgrade. Prema tvrdnji optuženog Milorada, majka je 29. aprila 2017. godine rano ujutru otišla na posao i više se nije vratila. On se zatim autobusom dan kasnije, 30. decembra, vratio u Srbiju, a njegov brat je ostao u Dizeldorfu

Sa druge strane, tužilac tvrdi da se na osnovu čvrstih dokaza i izjava samih svedoka zaključuje da je sin na podmukao način ubio 62-godišnju majku u stambenoj zgradi u Dizeldorfu, te da je njeno telo raskomadao, spakovao u crne vreće kako bi ih se otarasio i odnio ih u podrum. Djelovi tjela otkriveni su dan kasnije, nakon što je za nesrećnom ženom raspisana potraga.

Čitaj još:   ANDREJ Nikolaidis: Ukoliko Vlada sjutra ne bude smijenjena, moguće da...

Nećaka ubijene penzionerke je na prethodnom ročištu ispričala da je nakon objave nestanka primila telefonski poziv od prijatelja a okojne Milenke, koji joj je prepričao bizaran san.

“Tada se za Milenkom već uveliko tragalo, a taj prijatelj nam je rekao: “Pogledajte u podrumu, ona je tamo”. I zaista, raskomadano telo smo pronašli u tom podrumu”, prepričala je nećaka bizarno iskustvo.

Ljekar koji je radio obdukciju pojasnio je da je Milanka ubijena udarcima tupim predmetom o glavu.

“Žena je zadobila nekoliko udaraca tupim predmetom u predjelu i to desne sljepoočnice, nakon čega je preminula. Poslije smrti, njeno telo je prerezano oštrim i glatkim alatom”, ispričao je obducent.

Policija je odmah nakon otkrića zločina formirala specijalni tim za istragu ubistva “Land”, na čijem radaru se našao jedan od sinova ubijene žene. Međutim, osumnjičeni je tada već otputovao iz Njemačke za Srbiju, što otežalo prikupljanje dokaza i znatno usporilo istragu. Tek 2018. godine u proleće Okružni sud u Diseldorfu tada se raspisuje međunarodnu Interpolovu poternicu.

Međutim i pored poternice Srbija nije izručila osumnjičenog sve dok sam nije napravio grešku– pokušao da je da pređe granicu sa Hrvatskom i to u januaru 2020. Lisice su mu stavljene odmah po prelasku granice i određen mu je ekstradicioni pritvor. U junu ove godine pripadnici specijalnog tima “Land” su ga prebacili iz Hrvatske u Diseldorf.

Čitaj još:   VRANJEŠ ZA MENE MRTAV: Oglasila mu se žena PRVI PUT, iznijela ŠOK detalje...

“On je i ranije na saslušanjima više puta negirao da ima veze sa ubistvom svoje majke, a protiv izručenja Njemačkoj se borio svim pravnim sredstvima”, rekao je jedan zvaničnik njemačke policije povodom njegovog hapšenja...

Izvor Nova S

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more