IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RIM: Italija ponovo pod ključem, od danas pa do… (foto i video)

Novih 575 žrtava Covida-19 u Italiji u jednom danu, a novozaraženih je više od 16.000, piše agencija Ansa, koja prenosi saopćenje direktno ministarstva za zdravstvo…

RIM: Svijet, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 31.12.2020…11.54… RIM: Italija ponovo pod ključem, od danas pa do… (foto i video)

U tri od 20 regija nivo zaraze je veoma visok, ali u još 10 regija je rizik od širenja zaraze srednji ili visok. Imajći u vidu ove podatke vlasti su uvele za naredne dane stroge anticovid mjere, prenosi “Tanjug”.

Od danas pa do 6. januara cijela Italija će biti ponovo zaključana. To znači da je sve zatvoreno – prodavnice, barovi, restorani, trgvine, a građanima je zabranjeno kretanje.

Na ulici se može biti samo u iznimnim slučajevima, uz potvrdu da je to neophodno, a od 10 sati unaeče do 7 ujutro je policijski sat.

Čitaj još:   Telal zove sokacima pored pendžera na sahur priziva sa gočem! (foto i video)

Anketa koju objavljuje agencija pokazuje da svaki drugi Italijan podržava anticovid mjere i spreman je da ih se pridržava.

Za večeras, na prelazu iz stare u novu godinu, najavljene su stroge kontrole da bi se spriječilo okupljanje više od dozvoljenog broja ljudi.

Policija će kontrolisati ne samo javne prostore, već kako je najavljeno i virtuelni prostor, to je web da bi se otkrile, eventualne, moguće grupne proslave praznika.

Izvor agencije

RIM: Teška odluka se morala donijeti, produžen karantin u Italiji… (foto)

Italijanski premijer Ðuzepe Konte izjavio je danas da je vlada Read more

NOVI ŠOK: Džej ima i vanbračnog SINA u AMERICI?(video)

Dva mjeseca nakon smrti Džeja Ramadanovskog i dalje se ne Read more

Dnevni horoskop za 26. februar 2021. godine

Ovan pravi promjene, Bik ima dobar dan, Blizanci napreduju, Rak Read more