IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Na snazi trodnevna mjera ograničenja kretanja… (foto i video)

Uz mjeru ograničenog kretanja, turske vlasti su strogo zabranile organiziranje novogodišnjih zabava na svim lokalitetima…

ISTANBUL: Zanimljivosti, vijesti, petak, 01.01.2021…00.24… ISTANBUL: Na snazi trodnevna mjera ograničenja kretanja… (foto i video)

U Turskoj je večeras na snagu stupilo trodnevna mjera strogog ograničenja kretanja koju su resorne vlasti te zemlje uvele s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa, javlja Anadu Agency (AA).

Ograničenje kretana na snagu je stupilo u 21 sat po lokalnom vremenu, a trajat će sve do 5 sati u ponedjeljak.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i druge službe su proteklih dana mobilizirale svoje timove kako građani ne bi ostali uskraćeni za životne potrepštine tokom zabrane izlaska iz njihovih kuća.

Marketi, mesare, pekare i slične trgovine će raditi od 10 do 17 sati, a restorani, slastičarnice i slični ugostiteljski objekti će raditi od 10 do 24 sata i to isključivo uz dostavu proizvoda na adresu naručilaca.

Čitaj još:   ISTANBUL: Turski naučnici proizveli lijek koji se koristi u liječenju koronavirusa... (foto i video)

Građani će tokom dana moći napustiti svoje kuće samo kako bi pješke posjetili najbliži market, mesnicu ili pekaru.

Timovi Ministarstva unutrašnjih poslova Turske će tokom trodnevnog ograničenja kretanja biti na usluzi starim i bolesnim građanima i opskrbljivat će ih potrebnim namirnicama i lijekovima.

Policija će večeras provoditi pooštrene mjere kontrole poštivanja mjere zabrane bilo kakvih zabava povodom dočeka Nove godine.

Uz mjeru ograničenog kretanja, turske vlasti su strogo zabranile organiziranje novogodišnjih zabava na svim lokalitetima, uključujući i privatne kuće i objekte koji se iznajmljuju.

izvor agencije aa

ISTANBUL: Bošnjačka zajednica u Turskoj pomaže žrtvama zemljotresa… (foto)

"Kao bošnjački narod, stojimo uz žrtve zemljotresa. Kao bošnjačka zajednica Read more

ISTANBUL: Crnogorskoj policiji zvanično potvrđeno da je Jovica Vukotić ubijen u Turskoj… (foto, video)

Uprava policije zvanično je obaviještena o ubistvu Kotoranina Jovana Vukotića... Read more