IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Oružane snage BiH jutros u akciji u Krajini, oglasilo se Ministarstvo odbrane BiH… (foto)

Oružane snage BiH pomoći će na ovaj način ugroženim migrantima, ali i trenutnom ublažavanju migrantske krize u BiH…

BIHAĆ: BiH, vijesti, petak, 01.01.2021…10.54…Oružane snage BiH jutros u akciji u Krajini, oglasilo se Ministarstvo odbrane BiH… (foto)

– Poštujući odlulu Predsjedništva BiH, Oružane snage Bosne i Hercegovine 31. decembra u kasnim poslijepodnevnim satima pristupile su a i pripremi vojnih šatora te će se jutros uputiti ka kampu „Lipa“ radi montiranja za potrebe smještaja nezbrinutih migranata.

Zahtjev za postavljanjem vojnih šatora Ministarstvo sigurnosti BiH je u propisanoj proceduri dostavilo Ministarstvu obrane BiH, koje je zahtjev proslijedilo na odobrenje Predsjedništvu BiH, kao vrhovnom zapovjedniku.

Predsjedništvo BiH ovaj je zahtjev odobrilo te će postrojbe OSBiH danas biti upućene ka migrantskom kampu “Lipa”, koji je nedavno devastiran u požaru.

Oružane snage BiH na ovaj će način pomoći ugroženim migrantima, ali i trenutnom ublažavanju migrantske krize u BiH.

Čitaj još:   DRAMA Pokušao da izbjegne sudar, pa uletio u dvorište, stradala djeca od 1 i 5 godina

Kao i uvijek do sada, kada različite nadležne razine vlasti u zemlji nisu u mogućnosti pravovremeno odgovoriti na različite krize i ugroze,

Oružane snage BiH se pokazuju spremnima i da na odgovoran način obaviti svaku zadaću koju pred njih postavi Predsjedništvo BiH, a i na dobrobit građana cijele zemlje- saopćeno iz Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH...

izvor agencije

STRAŠNO: Svinjetina u konzervama Oružanih snaga BiH…

Prije svega, automatski je prekinuta isporuka. Zadužene su odjeli unutar Read more