IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ERDOGAN OPTIMISTA UZ NAJAVU: Turska vakcina protiv koronavirusa do… (foto i video)

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da vjeruje da će Turska nabavkom stranih vakcina preskočiti prag u borbi protiv koronavirusa…

ELAZAG: Svijet, vijesti, subota, 02.01.2021…15.44… ERDOGAN OPTIMISTA UZ NAJAVU: Turska vakcina protiv koronavirusa do… (foto i video)

Redžep Erdogan je govorio na otvaranju mosta Komurhan, koji spaja turske gradove Elazig i Malatja.

Turski predsjednik napomenuo je da u protekloj godini, uprkos pandemiji koja je pogodila čitav svijet, nisu posustali u svojoj politici usluge.

“U borbu s koronavirusom uložili smo sva sredstva kako bismo, pored zdravlja naroda, očuvali njihov posao, egzistenciju i budućnost. Nadamo se da će vakcina na čijem razvoju radimo punom parom, najkasnije u aprilu biti spremna za upotrebu”, kazao je Erdogan.

Istaknuo je da terorističke organizacije koje djeluju unutar zemlje te vanjski pritisci i prijetnje sankcijama, pokušavaju spriječiti razvoj Turske.

Čitaj još:   HAŠKI SUD, Ludi zbog uključenja ratnog zločinca u TV program: BIĆE PRISLUŠKIVAN NAREDNIH DANA

“U periodu kada je globalni politički i ekonomski sistem poljuljan iz samog korijena, moramo mnogo više raditi na tome da našu zemlju dovedemo na poziciju koju zaslužuje”, rekao je Erdogan.

On je dodao da 2021. godinu žele učiniti godinom napretka na svim poljima …

izvor aa

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more