IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZAVRŠENA OBDUKCIJA STRADALE MLADOSTI IZ BIH: Prikupljeni materijali idu u Sarajevo na… (foto)

Oni koji se bave samim tragičnim događajem, sami istražitelji vjeruju kako je uzrok smrti osmero mladih iz Posušja ispušni plin iz agregata

POSUŠJE: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, subota, 02.01.2021…20. 15…ZAVRŠENA OBDUKCIJA STRADALE MLADOSTI IZ BIH: Prikupljeni materijali idu u Sarajevo na… (foto)

Završena je obdukcija tijela osmero nastradalih u jučerašnjoj tragičnoj nesreći u Tribistovu kod Posušja, ali danas neće biti poznati rezultati obdukcije, kazao je u izjavi za Fenu dežurni tužilac Zapadnohercegovačkog kantona Borislav Čuljak.

“Napravili smo obdukciju svih osam stradalih i sada prikupljeni materijali idu na toksikološko vještačenje u Sarajevo. Tek nakon toga znat će se stvarni uzrok smrti tragično preminulih”, kazao je Čuljak.

Dodao je kako ne očekuje da će sva potrebna vještačenja biti završena prije ponedjeljka.

Kako se doznaje iz MUP-a ZHK, u toku su tehnička vještačenja u vikendici u Tribistovi kako bi se utvrdili detalji nesreće.

Čitaj još:   DINO Ibrahimović, OSUMNJIČEN za ubistvo EDMONDA Mustafe... (foto)

Istražitelji vjeruju kako je uzrok smrti osmero mladih iz Posušja ispušni plin iz agregata.

Podsjećamo, nesreća u kojoj je ugašeno osam mladih života, dogodila se u novogodišnjoj noći u mjestu Tribistovu kod Posušja. U petak ujutro četiri ženske i četiri muške osobe u dvadesetim godinama života pronađene su mrtve u vikendici u kojoj su prethodnu noć slavili Novu godinu.

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   ALEKSANDRA Vuković- Kuč, DUŠAN Raičević, ELVIR Zvrko, ABAZ Dizdarević, JEVTO Eraković i IVAN Vuković predali kandidature za potpredsjednika DPS- a... (foto)