IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA IZNAD BIH: MIRELA stradala u novogodišnjoj noći, sahranjena u Posušju… (foto i video)

Svetu misu zadušnicu na groblju Matića križ u Posušju predvodio danas je generalni vikar Mostarske biskupije don Željko Majić…

POSUŠJE: Regija, Zanimljivostu, vijesti, nedelja, 03.01.2021…21. 15… TUGA IZNAD BIH: MIRELA stradala u novogodišnjoj noći, sahranjena u Posušju… (foto i video)

Dvadesetogodišnja Mirela Rezo prva je od osmero mladih preminulih u novogodišnjoj noći u mjestu Tribistovo kraj Posušja, koja je pronašla vječni smiraj, javlja Anadolu Agency (AA).

Svetu misu zadušnicu na groblju Matića križ u Posušju predvodio je lično i generalni vikar Mostarske biskupije don Željko Majić.

On je, obraćajući se prisutnima, rekao da su cijela zemlja i region s prijemom tužne vijesti iz Tribistova zapali u tugu te da se na danas prolaznom svijetu ne mogu i neće dobiti odgovori na brojna pitanja.

“Sve nas je duboko potresla vijest o smrti mladih iz naše biskupije. Želimo da nas blagoslov prati tokom cijelog života. Nova godina trebala je svečano započeti, a mi smo danas svi tužni i žalosni. Mirela je bila vjerna Bogu i odana crkvi. Bol je ovladao svim ovim dušama i stoga naše molitve za buduću svijetlost Božiju. Pomozimo i porodici naše Mirele da izađu iz tuge, boli i jauka”, rekao je don Majić.

Čitaj još:   "Ne mogu da dišem. VOLIM TE": Bolničar krio da umire od korone, poslednje riječi SLAMAJU SRCE (foto)

Pomolio se za mir u našoj zemlji i svijetu, kazavši da je uvijek tužno ispraćati mlade.

U 14 sati na groblju Matića križ na kojem je sahranjena i Mirela Rezo, obavit će se sahrana i Stjepanu Jukiću. Za sutra je u mjesto Rakitno kod Posušja zakazana sahrana preostalih šestero preminulih.

Istovremeno Tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona radi na utvrđivanju tačnog uzroka smrti osam mladih ljudi.

Nakon uviđaja i obukcije tijela, uskoro će se vještačiti i dimnjak, peć na koju su se umrli grijali kobne noći te agregat za koji se sumnja da je ispustio plinove koji su najvjerovatnije bili smrtonosni.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na telefonskoj sjednici je prvog dana nove godine donijelo je Odluku o proglašenju 2. januara Danom žalosti u Bosni i Hercegovini, zbog tragične pogibije a osmero mladih ljudi iz Posušja, a ranije je i Vlada Federacije Bosne i Hercegovine su i proglasili 4. januar Danom žalosti u ovom entitetu. Žalost su dodatno proglasili i Zapadnohercegovački kanton i Općina Posušje.

izvor agencije AA

FK NOVI PAZAR- DOBIO ŠEFA STRUČNOG ŠTABA… (foto)

Dosadašnji pomoćni trener fudbalera Novog Pazara Davor Berber promovisan je Read more