IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI DOKAZ DA JE ČOVIĆ PORAŽEN U MOSTARU: HDZ BiH najavljuje… (foto)

ČOVIĆ je donio Odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata os Lokalnih izbora 2020. godine u Gradu Mostaru, ostavljena je mogućnost podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje u roku od tri dana”…

MOSTAR: BiH, vijesti, ponedeljak, 04.01.2021…15.55… NOVI DOKAZ DA JE ČOVIĆ PORAŽEN U MOSTARU: HDZ BiH najavljuje… (foto)

“U medijima možemo vidjeti da je Središnje izborno povjerenstvo BiH na ubrzanoj sjednici, održanoj 3. januaru 2021. godine, donijelo Odluku da se o utvrđivanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora 2020. godine u Gradu Mostaru…

Dragan Šović bi u skladu sa odredbama Izbornog zakona BiH ostavljena je mogućnost podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje u roku od tri dana”, stoji u saopćenju GO HDZ-a BiH iz Mostara.

Kako navode, izborni ciklus još nije završen. “Sve se događa prema i svim procedurama predviđenim zakonom kao da nije došlo do grubog kršenja izborne volje građana grada Mostara, izbornog inženjeringa i same krađe glasova, čime se izravno utjecalo na izborni rezultat… “

Dok je trebalo ”pronaći” glasove za pojedine političke stranke kako ne bi doživjeli debakl, tada se nikome nije žurilo i sve je bilo u rokovima i sasvim dovoljno vremena za temeljitu obradu izbornog materijala.

Kada je to završeno, žuri se sa objavom rezultata iako je do zakonskog roka ima puna dva tjedna, ali sada je cilj što prije završiti kako bi se a i zataškali izbornu prevaru i organizirani kriminal.

Gradski odbor HDZ BiH Mostar smatra da izborni ciklus još nije završen, te niti je moguće objaviti konačne rezultate izbora, predmet koji je formiralo Tužiteljstvo HNŽ još nije okončan, a od ishoda istražnih radnji, utvrđivanja okolnosti i činjenica izravno ovisi izborni rezultat odnosno raspodjela mandata.”

Čitaj još:   Šefka Begović Ličina- KAD SE ČUVAO OBRAZ

Dodaju da će koristiti sve pravne mehanizme da zaštite izborne rezultate.

“Činjenica da se Središnje izborno povjerenstvo BiH proglasilo se prvo nenadležnim u prigovoru HDZ BiH da je prekršen Izborni zakon BiH u dijelu koji govori o isključivoj nadležnosti ove institucije, pokazuje da i nespremnost ove institucije da očuva zakonitost, transparentnost kao i sam integritet izbornog procesa i rezultata izbora, a istovremeno je daje odgovor na pitanje što je bila motivacija za protuzakonito isto imenovanje pojedinih članova ove institucije.

Gradski odbor HDZ BiH Mostar će iskoristiti sve pravne mehanizme kako bi zaštitili izborni rezultat i integritet ovih izbora, jer na izborima biraju birači, a ne brojači”, zaključuju u saopćenju…

izvor agencije

Čitaj još:   MOSTAR: PANIKA NAKON PORAZA NA IZBORIMA i kakva sudbina čeka ČOVIĆA i HDZ BiH!? (foto)
Srbin uhapšen po potjernici na frankfurtskom aerodromu… (foto)

Uhapšen na osnovu međunarodne potjernice koju je raspisao biro Interpola Read more