IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SLUČAJ KOJI POTRESA BiH: Doktorica osuđena na četiri i po godine zatvora zbog nesavjesnog liječenja… (foto i video)

Izrečena je i mjera zabrane obavljanja poziva doktora medicine u trajanju od osam godina…

BIHAĆ: BiH, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 04.01.2021…13.55… SLUČAJ KOJI POTRESA BiH: Doktorica osuđena na četiri i po godine zatvora zbog nesavjesnog liječenja… (foto i video)

Doktoricu Nikolinu Balaban, koja je optužena da je nesavjesnim liječenjem teško narušila zdravlje pet pacijenata Kantonalne bolnice u Bihaću, danas je Općinski sud u Bihaću osudio je na četiri godine i šest mjeseci zatvora.

Iza toga izrečena joj je i mjera zabrane obavljanja poziva doktora medicine u trajanju od osam godina. 

Optužnica Kantonalnog tužilaštva Unsko- sanskog kantona a i koja je podignuta protiv Nikoline Balaban Bosanski Novi a zbog produženog krivičnog djela teška krivična djela protiv zdravlja ljudi u vezi i to sa krivičnim djelom nesavjesno liječenje, potvrđeno rješenjem Općinskog suda u Bihaću od 28. jula 2020. godine.

Optuženoj Balaban ne teret se stavlja postojanje osnovane sumnje da je ona krajem 2016. i početkom 2017. godine u Bihaću, kao doktor medicine, a bila je specijalista patološke anatomije, zaposlena u Kantonalnoj bolnici i to “Dr. Irfan Ljubijankić” Bihać, postupajući i na svoj neprikladan način pri analizi primljenog materijala, usljed površnog pristupa koji suprotan standardima ljekarske prakse u oblasti patologije, odnosno nižeg standarda pažnje koji ne može opravdati praksom, pogriješila biološkom potencijalu pregledanih prisutnih promjena za pet pacijenata, piše Buka.com.

Čitaj još:   VANREDNA SITUACIJA: Još jedna opština proglasila da su Maske obavezna... (foto)

Ista je iz nehata kao doktor medicine, obavljajući svoju djelatnost, i da je postupila protivno pravilima zdravstvene struke primjenjujući a sve na očigledno neprikladan način liječenja pa je time prouzrokovala več teške tjelesne povrede, teško narušenje zdravlja i znatno pogoršanjem postojećih bolesti kod više osoba.

Osnovanost predmetne optužnice je potvrđena brojnim što i materijalnim dokazima, a prvenstveno nalazom i mišljenjem tima vještaka– specijalista sudske medicine, forenzičke patologije i patologije – navodi se u saopštenju Kantonalnog tužilaštva USK.

Izvor (SB)

ANGELA Merkel i poruka EU: “Korona pasoš” vjerovatno prije ljeta… (foto i video)

Kancelarka Merkel je dodala da će Evropskoj komisiji biti potrebno Read more

NOVI ŠOK: Džej ima i vanbračnog SINA u AMERICI?(video)

Dva mjeseca nakon smrti Džeja Ramadanovskog i dalje se ne Read more

Dnevni horoskop za 26. februar 2021. godine

Ovan pravi promjene, Bik ima dobar dan, Blizanci napreduju, Rak Read more