IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUŽNI HABERI IZ SREBRENICE: Preselila na bolji svijet srebrenička majka Hanifa Đogaz… (foto i video)

Hanifa se vratila 2002. godine, da ostatak života provede gdje su joj djeca odrastala, rekla Fazila Efendić, predsjednica udruženja “Srebreničke majke”

SREBRENICA: BiH, vijesti, ponedeljak, 04.01.2021…20.25… TUŽNI HABERI IZ SREBRENICE: Preselila na bolji svijet srebrenička majka Hanifa Đogaz… (foto i video)

 Srebrenička majka Hanifa Đogaz: U genocidu izgubila sinove i muža, danas je preselila na Ahiret.

Srebrenička majka Hanifa Đogaz umrla je danas. Ovu informaciju je za Anadolu Agency (AA) potvrdila Fazila Efendić, predsjednica udruženja “Srebreničke majke”.

“Nažalost istina je, umrla je naša Hanifa. U genocidu su joj ubijena dva sina, suprug, izgubila je kćerku”, kaže Efendić i dodaje da odlaze “jedna po jedna majka”:

“Odlaze jedna po jedna nažalost, a ostaje praznina. Hanifa se vratila 2002. godine, da ostatak života provede gdje su joj djeca odrastala. Bila je hrabra, borac, istrajna u borbi za istinu o genocidu, i pravdi za žrtve”, rekla je Efendić.

Čitaj još:   TUŽNA Ispovijest prostitutke Dine: Otac me silovao, kada sam imala 11 godina... (foto)

Hanifa Đogaz se u svoje selo Đogazi kod Srebrenice vratila 2002. godine, a u genocidu su joj ubijena dva sina i suprug.

“Sama živim. Vratila sam se 2002. godine. Ovdje sam živjela sa mojom djecom. Vratila sam se sama. Djeca su ubijena. Ubijena su mi dva sina, kćerka i muž. Kćerka je poginula od granate, a sinovi i muž padom Srebrenice”, govorila je Hanifa.

Njeni su sinovi Sabahudin i Samir, te suprug Muhamed identifikovani i ukopani u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari.

“Vratila sam se zbog mrtvih, zbog njihovih kostiju. Insan se navikne na sve. Teško je, nemaš s kim progovorit”, kazivala je Hanifa.

izvor ibalkan.net / agencija AA

SENAD Hadžifejzović: Vučiću, JESI LI PUCAO NA SARAJEVO??? (video)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tokom boravka u Sarajevu održao je Read more

VRIJEME Narednih dana sunčano, promjena u noći s petka na subotu… (foto)

Lokalno, po kotlinama, bit će magle, vjetar slab do umjerene Read more