IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DODIK DOŽIVIO DEBAKL: Ukrajinski mediji pišu, o njemu kao VELIKOM LAŽOVU… (foto i video)

“Treba naglasiti da njegove riječi nisu istinite, jer ukrajinska ambasada javno inzistira na vraćanju ikone”, navodi Evropjeskaja Pravda…

KIYEV: Svijet, Crna Hronika, vijesti: 05.01.2021… 20.49… DODIK DOŽIVIO DEBAKL: Ukrajinski mediji pišu, o njemu kao VELIKOM LAŽOVU… (foto i video)

Izjava Milorada Dodika prilikom izlaska iz bolnice kako je afera s ikonom izmišljena popraćena je i u ukrajinskim medijima, koji cijelu aferu vide kao veliki skandal. “Treba naglasiti da njegove riječi nisu istinite, jer ukrajinska ambasada javno inzistira na vraćanju ikone”, navodi Evropjeskaja Pravda.

Oni pišu kako je Dodik ponovio prethodnu izjavu da je riječ o porodičnoj ikoni koja pripada nekom iz Republike Srpske, ali da je Ambasada Ukrajine izjavila da nije primilo nikakve popratne dokumente o zakonitosti premještanja ikone na teritorij Bosne i Hercegovine.

Dodik je danas kazao kako je “ikona na sigurnom” te da vlasti Ukrajine nisu tražili ikonu.

Čitaj još:   TUGA: Na ahiret reselila HANUMA hadži NIMETA JAHIĆ, posljednja OSMANLIJKA posljednjeg BOSANSKOG KADIJE

“Izmislili ste priču, ambasador Ukrajine je rekao da je sve na bazi medijskih izvještaja i mediji su napravili aferu. Lavrov je smatrao da je treba vratiti. Ja ću pozvati ljude koji su mi dali ikonu i javno ću im to vratiti, a oni nek dalje rješavaju”, kazao je on.

izvor agencije

Srbin uhapšen po potjernici na frankfurtskom aerodromu… (foto)

Uhapšen na osnovu međunarodne potjernice koju je raspisao biro Interpola Read more