IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI JAK POTRES: Osjetio se u Zagrebu, bio je 5.0 stepeni Richtera… (foto i video)

Novi snažan potres zatresao je Hrvatsku oko 18 sati…

PERTINJA: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti: 06.01.2021… 19.59… NOVI JAK POTRES: Osjetio se u Zagrebu, bio je 5.0 stepeni Richtera… (foto i video)

NOVI jaki potres osjetio se u 18:01 na području središnje Hrvatske. Trajao je desetak sekundi.

EMSC je prvo javio da je bio magnitude 5.3 po Richteru, a naknadno su objavili da je magnituda ipak 5.0. Epicentar je, prema prvim podacima, bio oko 45 kilometara jugoistočno od Zagreba, na području Petrinje.

Čitatelji javljaju da se jako osjetio i da je dugo trajao i u Zagrebu, Varaždinu, Slavonskom Brodu… Osjetio se i u dijelovima regije, javljaju nam čitatelji iz BiH.

Prema prvim izvještajima EMSC-a, potres je zatresao Sisačko-moslavačko područje, 48 kilometara od Zagreba, magnitude 5,3.

Još nema informacija s terena o eventualnoj šteti na objektima u ovom snažnom podrhtavanju tla.

Podsjećamo, u potresu je prošlog utorka poginulo sedam osoba, a 27 ih je povrijeđeno. Pričinjena je velika materijalna šteta, najviše u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim selima, a mnogi su ostali bez domova. Tlo ne prestaje da podrhtava, što stvara dodatnu neizvesnost i teškoće.

Čitaj još:   METEORIT PAO U RUSIJI: Traže da uvodu VANREDNO STANJE (VIDEO)

Šteta je pričinjena i u Zagrebu, uglavnom su oštećeni dimnjaci i crepovi na zgradama koje su oštećene u jakom zemljotresu koji je u martu pogodio glavni hrvatski grad.

“U novom potresu oštećeno je nekoliko objekata, na teren su odmah upućene ekipe koje pregledavaju područje, a zasad nema podataka o stradalima”, doznaje se od glasnogovornika Stožera za otklanjanje posljedica potresa Mladena Pavića.

“Zasad su stigle tri prijave štete na objektima koji su već bili načeti, a zabilježena je šteta i na policijskoj postaji u Petrinji”, rekao je Pavić Hini.

Statičar na terenu u Petrinji Mario Todorić za RTL je pak izjavio da će nakon večerašnjeg snažnog udara biti vjerojatno dodatnih oštećenja.

“Ponovo je bio snažan udar, što će vjerojatno na već oštećenim objektima izazvati dodatna oštećenja”, rekao je.

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more