IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI ŠAMAR IZ KIJEVA: ŠEF DIPLOMATIJE TRAŽI OD DODIKA „Povratak ikone…“ (foto)

Ministar vanjskih poslova Ukrajine Dmytro Kuleba oglasio se danas nakon jučerašnjih izjava predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika u vezi s ikonom koju je sredinom decembra prošle godine poklonio ministru vanjskih poslova Rusije Sergeju Lavrovu…

KIYEV: Svijet, Crna Hronika, vijesti: 06.01.2021… 09.49… NOVI ŠAMAR IZ KIJEVA: ŠEF DIPLOMATIJE TRAŽI OD DODIKA „Povratak ikone…“ (foto)

“Ukrajinska ikona opekla je ruke čak i iskusnim ciničnim tim i ruskim diplomatama koji su je se odrekli. Ali, gospodin Dodik i dalje laže, sve to nadmašujući svoje starije prijatelje. Ukrajina i dalje zahtijeva povratak ikone”, naveo je ukrajinski ministar na Twitteru.

Українська ікона обпалила руки навіть досвідченим у цинізмі російським дипломатам, які від неї відхрестилися. Але пан Додік продовжує брехати, перевершуючи своїх старших друзів. Україна надалі вимагає повернення ікони.
https://t.co/dNtxFIKEzO— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) January 6, 2021

Podsjećamo, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik jučer je izašao iz bolnice nakon 16 dana borbe s koronavirusom i održao pres-konferenciju. Dočekalo ga je i pitanje o ikoni koju je poklonio ministru vanjskih poslova Rusije Sergeju Lavrovu.

Čitaj još:   Nermin Rustempašić, ubio majku i kćerku, povrijedio tri dječaka, osuđen na...

“Vi ste izmislili to iz FBiH i lažnu priču napravili. Ukrajina nikada nije postavila pitanje nestanka te ikone. Radi se o porodičnoj ikoni. Ni dan-danas organi vlasti nisu tražili tu ikonu. To što ste vi dobili redakcijski zadatak da izmislite priču, to je vaš problem. Ambasador je rekao “na bazi medijskih izvještaja”, kojih medijskih izvještaja? Ikona je tu, gospodin Lavrov je smatrao da je treba vratiti. Ja ću sada pozvati ljude koji su mi dali tu ikonu i javno vratiti. Ništa nema tu inkrimisano nego smišljate laži da pokrijete poteze Komšića i Džaferovića”, naveo je Dodik

izvor agencije

PODGORICA: Stigao kontingent od 30.000 doza kineske vakcine… (foto)

U Crnu Goru stigao je kontingent od 30.000 doza kineske Read more

ZNA SE Zašto se Dodik zanima za izbore u Nikšiću? (foto)

Dodik se aktivno putem svoje stranke Saveza nezavisnih socijaldemokrata umiješao Read more