IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DŽENAZA TARIKU HELIĆU, u Subotu kao i polsednji ispraćaj čovjeka dosljednog velike ljubavi prema BiH… (foto)

Tarik Helić. educirao je generacije spikera njegujući ljepotu govora i jezika…

SARAJEVO: BiH, vijesti: četvrtak, 07.01.2021…14.56… DŽENAZA TARIKU HELIĆU, u Subotu kao i polsednji ispraćaj čovjeka dosljednog velike ljubavi prema BiH… (foto)

Tarik (ASIM) Helić preselio je na Ahiret u utorak 05.01.2021. u Sarajevu u 58.godini, dženaza će se obaviti u SUBOTU 09.01.2021. godine u 13. 15 sati na gradskom groblju VLAKOVO…

TARIK Heić bio je i ostaje jedan od najpoznatijih radijskih i televizijskih voditelja u Bosni i Hercegovini…

Televizijski put započeo je tokom ratnih godina u redakciji Informativnog programa RTV FBiH.

Kako je objavila njegova matična kuća RTV FBiH, educirao je generacije spikera njegujući ljepotu govora i jezika.

“Uvijek dosljedan velikoj ljubavi prema Bosni i Hercegovini i ljudima, ostavio je trag u svakom njenom dijelu”, saopćili su.

Snimio je brojne serijale u redakciji Kulturno- redom zabavnog programa Federalne televizije “Pjesmom kroz gradove”, “Subotom uvečer”, “Legende BH. sevdaha”, Jutarnji program “Dobro jutro”, a najhladnija srca znao je otopiti tokom 99 izdanja emisije “Svako dobro, Bosno i Hercegovino”.

Čitaj još:   Cikotić: DRITAN Abazović zaboravlja kad shvati da je razotkriven... (foto, video)

Na Radiju Federacije Tarik Helić ostavio je neizbrisiv trag autorskim serijalom “Naši ljudi”, emisijama “Priče za dobar dan”, “U fokusu”, a slušteljima u cijeloj Bosni i Hercegovini, u ponedeljak ujutro uputio je i svoj posljednje “Svako dobro” u jednoj od mnogobrojnih emisija svog jutarnjeg programa koje je uređivao i vodio.

“Njegovi osmijesi i ljubav koje je nesebično utkao ostaju zauvijek upisani na najsjajnijim stranicama Federalne radio- televizije”, saopćeno je iz prvo te medijske kuće…

Redakcija regionalnog portala iBalkan.net pogođena velikim gubitkom i odlaskom sa ovog prolaznog dunjaluka Tarika Helića, oprašta se, od nama neizmjerno dragog i dobrog čovjeka, nego to bude istim njegovim čuvenim riječima kad god smo se odnekud rastajali:

“Dragi prijatelju, ljepoto Bosne, svako dobro! “Neka je rahmet njegovoj plemenitoj duši….

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more