IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Sud naložio Islamskoj zajednici u Srbiji (IZuS) da ukloni prepreke na putu… (foto)

Rješenjem o obezbjeđenju je naložeo Islamskoj zajednici u Srbiji (IZuS) da u roku od 24 sata od prijema rješenja ukloni metalne prepreke, vozila i fizičko obezbjeđenje…

NOVI PAZAR: Sandžak, Zanimljivosti, vijesti: četvrtak, 07.01.2021… 08.56… NOVI PAZAR: Sud naložio Islamskoj zajednici u Srbiji (IZuS) da ukloni prepreke na putu… (foto)

Osnovni sud u Novom Pazaru izdao je privremenu mjeru a sve u vezi blokade i postavljanja prepreka na putu do gradilišta islamskog centra kod Velikog groblja u Novom Pazaru, saznaje SNews.

Rješenjem o obezbjeđenju je naložeo Islamskoj zajednici u Srbiji (IZuS) da u roku od 24 sata od prijema rješenja ukloni metalne prepreke, vozila i fizičko obezbjeđenje i tako omogući nesmetan prolaz putem prema parcelama i objektima kod Velikog groblja u ulici Rifata Burdževića.

Kako je nevedeo u rješenju privremenu mjeru će izvršiti javni izvršitelj Danka Ristanović.

U odluci sudije Marka Srećkovića je navedeno i da je “privremena potrebna kako bi se spriječila upotreba sile i nastanak nenadoknadive štete”.

Privremena mjera traje do pravosnažnog okončanja parnice, a, kako je navedeno u pravnoj pouci protiv ovog rješenja, donešenog 25. decembra 2020. godine, je dozvoljena žalba Višem sudu u roku od osam dana od dana dostavljanja.

Čitaj još:   POTOČARI: JASINI i molitve za duše 33 žrtve srebreničkog genocida...

“Sud smatra da je nužno izdavanje privremene mjere kako bi se spriječila upotreba sile, imajući u vidu istoriju odnosa islamskih zajednica. Pored toga sud smatra da je moguće da nastane nenadoknadiva materijalna šteta, imajući u vidu i da je tužilja Islamska zajednica Srbije usled radnji tužene prekinula izvođenje građevinskih radova, da je objekat ostao neobezbjeđen, a što može dovesti do povređivanja”, navodi se, između ostalog u obrazloženju sudskog rješenja.

Podsjećamo da je Rijaset Islamske zajednice Srbije (IZS) i građani koji žive u blizini te parcele do koje vodi predložili privremenu mjeru kako bi se spriječilo dalje nasilje i uspostavilo pređašnje stanje prije događaja od 16. decembra ove godine.

Pod izgovorom da se radi o vakufskoj imovini na koju oni polažu pravo nekoliko desetina pristalica Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) je 16. decembra ove godine blokiralo put i postavilo ogradu prema gradilištu islamskog centra i otjeralo radnike.

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) se do sada nije oglasio povodom pokretanja sudskog postupka u ovom slučaju.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Uhapšene tri osobe zbog teških krađa... (foto)

Izvor: SNews.rs

Racija u centru Novog Pazara (Video)

Pogledajte video : https://youtu.be/PtTkcULDiqg izvor: sandzaklive.rs

Heroin se preko Rožaja doprema u NOVI PAZAR, a odatle u zapadnu Evropu

Prema saznanjima policija u regionu, koja su prenosili mediji, Keljmendi Read more

NOVI PAZAR: NAKON UDESA Inspektori HEROJSKI pritekli u pomoć povrijeđenoj ŽENI

Vozilo marke “mercedes” danas oko 13 časova udarilo je srednjovječnu Read more