IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISAK ŠABANOVIĆ, MLADIĆ IZ BIJELOG POLJA O KOJEM BRUJI REGION- SRCE MI JE PUNO…(video)

Isak Šabanović, ime koje je preko noći postalo popularno na društvenim mrežama, ujedno i tema brojnih svakog razgovora, pripada 26-godišnjem mladiću iz Bijelog Polja, koji živi svoj san. Za Portal Analitika je kazao da se priprema za jednu ranije dogovorenu svirku koju mora da ispoštuje, te da nakon toga počinje sa pripremama novog nastupa u takmičenju “Zvezde Granda”, čije ga snimanje očekuje narednog mjeseca u Beogradu.

Mladić neobičnog stila pobrao je sve simpatije gledalaca u regionu, pojavljivanjem u prestižnom muzičkom takmičenju za koje je ranije vjerovao da nije pravo mjesto za njega upravo zbog muzičkog pravca koji interpretira. Za sebe kaže da je rok pjevač, a ne roker, te da ne preferira teški rok, već uživa u muzici koju izvode Bijelo dugme, Divlje jagode, Vatreni poljubac, Prljavo kazalište…

– Nemam jednu omiljenu grupu već više njih, ali sada je već poznato da mi je omiljeni pjevač Tifa – kazao nam je Isak, pojasnivši kako se odlučio za numere “Stipu gatibo” koju u originalu izvode Vatreni Poljubac i Tifa, kao i Bebekovu “Oprosti mi što te volim”.

– Išao sam na sigurnu kartu da pjevam Tifu i Bebeka, to je bila neka moja želja i ja sam je takoreći već ispunio – otkriva Isak, poručivši da među budućim izvedbama možemo očekivati i njegove verzije numera Zdravka Čolića, Crvene jabuke, Plavog orkestra, odnosno svih izvođača koji su obilježili ex-Yu scenu. 

Jedna od želja mu je bila i da upozna čuvenog Mladena Vojičića Tifu, a to je i ostvario. Priznao nam je da je već dva puta sjedio i pričao sa njim, ali i da je bio na, jednom za njega specijalnom, Tifinom koncertu.

– Upoznao sam Tifu, rekao sam mu da je moj idol, i pričali smo kao dva druga, on je mnogo dobar tip. Čak sam i 6. jula 2013. godine bio na njegovom koncertu na Grbavici, a tada sam punio tačno 18. godina. što je bila moja rođendanska želja. Što ćete bolje od toga? – istakao je Isak.

Nakon duela u kom se našao sa momkom iz BIH, Hanadom Džehverovićem za koji su članovi žirija ovog takmičenja prokomentarisali da će biti jedan o najboljih koji ćemo gledati u ovoj sezoni, našalili su se da vjeruju kako su napravili šou, i da će im nastup imati milion pregleda na video servisu Jutjub. Dva dana od emitovanja i to se desilo.

Čitaj još:   CRNA GORA, PRIMA NOVE VOJNIKE: Plata za dobrovoljce od 250 i 300 eura...

– Igrom slučaja desio se i taj milion i prvi smo u trendingu, čak smo i Dina Merlina koji ima novu pjesmu pomjerili sa prvog mjesta. Ne može da mi dopre još do glave i nijesam svjestan svog uspjeha o kojem svi pričaju, meni je to još tuđe… Utisci su se malo slegli i znate kakav mi je osjećaj, ono kad se probudite i zapitate se…Što bi ovo? – krajnje iskreno će on.

Na medijsku popularnost ipak nije računao, srećom skoro svi su mu naklonjeni i pozitivno pričaju o njemu. Ipak, svjestan je da sve može biti i drugačije.

– Vjerovao sam da mediji imaju moć, i da koliko mogu da vas podignu, mogu da vas i te kako spuste i to za sat vremena. Moram da kažem da sam očekivao od svoje države Crne Gore i mog Bijelog Polja da će pisati o meni, i da ću biti na televiziji, ali da bivša Juga, čitava, piše o meni tome se nijesam nadao – poručuje Isak, kojeg na društvenim mrežama sada prati skoro 30.000 ljudi više nego što je do prije nekoliko dana, te koristi priliku da se izvini svima kojima ne može da stigne da odgovori.

– Jednostvano ne mogu da stignem ništa, glava mi je kao kuća, ali mi je srce puno – ushićeno će ovaj muzičar.

Iako za sebe kaže da je pjevač i muzičar, formalno obrazovanje i diploma ipak potvrđuju da je školovani producent i to filmski. Završio je Fakultet vizuelnih umjetnosti (FVU) u Podgorici.

– Odradio sam to da ne budem neko bez škole… Završio sam FVU, smjer produkcija, i na startu sam mislio da je to muzička produkcija, ali sam kasnije vidio da je u pitanju filmska i TV produkcija, da budem producent i organizator – šaljivo će naš sagovornik pojašnjavajući da je razmišljao što dalje.

– Onda sam nastavio i rekao hajde, sad kad je već krenulo, dobro je. Završio sam tri godine, pa sam diplomirao i nastavio četvrtu gdje sam diplomirao na dokumentarnom filmu koji sam ja producirao.

Pripravnički sam odradio u CNP-u kao producent u pozorištu – ispričao nam je Isak, koji priznaje da je upravo na tom poslu stekao nova iskustva koja će mu sada biti i te kako korisna u životu. Kao pripravnik je imao i svoju predstavu, sa “skromna dva glumca”, ali ipak je to njegovo djelo na koje je kako ističe – ponosan.

Čitaj još:   Na pitanje da li je počinjen GENOCID u Srebrenici, premijer ODGOVORIO OPISNO...

Naglasio je i da će za sada pauzirati sa svirkama te da kompletnu pažnju usmjerava na takmičenje – kako bi opravdao povjerenje svih onih koji navijaju za njega i podržavaju ga.

U februaru je naredno snimanje, a po rasporedu bi moglo biti emitovano tek u martu. Do tada nas ostavlja u neizvjesnosti oko muzičkog odabira, jer iako sada zna što će izvesti, to ne može da otkrije, a nije isključio mogućnost da dođe i do promjena.

Kako je aktuelna pandemija koronavirusa, priznao nam je da virus za sada nije imao, ali da ga čitava situacija ipak plaši.

– Plašim se, imam roditelje sa kojima živim, a sa nama u domaćinstvu je i moja baba koju moram nekako da zaštitim. Međutim, moj posao je vezan za ljude, pa moram biti odgovoran. Testiraću se zbog Beograda, pa ću vidjeti jesam li eventualno prebolovao ili me to tek čeka – zaključio je Isak.

izvor: Portal Analitika

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more