IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MEDO POJASNIO: Džeba ste krečili, neko je uzeo pare! (foto)

“Nema tajnih poslova s novcem poreskih obveznika”

PODGORICA: Crna Gora, Ekonomija, vijesti, subota, 09.01.2021…13.46…MEDO POJASNIO: Džeba ste krečili, neko je uzeo pare! (foto)

Analitičari i mediji pokušavaju da odbrane protivustavnu, protivzakonitu , tajnu i krajnje sumnjivu transakciju Krivokapića i Spajića i zaduženje od 19,2% BDP po spekulativnoj kamati od 2,875% koja je već i dogovorena u direktnoj pogodbi, bez javnosti, ističe Nebojša Medojević, lider Pokreta za promjene.

Medojević ističe da je posljednje zaduženje Crne Gore iz oktobra 2019. bilo je za 500 miliona eura, po kamati od 2,55%. A u 2020. su kamate samo padale zbog priliva jeftinog novca iz emisija ECB za finansijske pakete pomoći zbog pandemije. 

“A Vlada je ugovorila kamatu od 2,875% na 750 miliona eura, a 2,875% je više nego 2,55% koju je dobila Vlada DPS.

Čitaj još:   KENANA Strujić Harbić o padu Vlade: CRNA GORA SE VRATILA SEBI...

A kamata označava i povjerenje investicione javnosti u Vladu , a u sebi sadrži i tzvane neekonomske rizike , a to su korupcija, poštovanje ugovora, konkurentnst, monopole, sivu ekonomiju , (šverc cigareta ) itd itd. Nakon pada korumpiranog DPS, kamata je morala biti manja”, ističe Medojević. 

Kako Medojević ističe zaduženje je bilo tajno, javnost je saznala tek nakon što je sve završeno. 

“Da ponovimo: Čim je neko tajno pregovarao o kamati, postoji osnovana sumnja da se neko ugradio u proviziju i kamatu!! Nema tajnih poslova sa parama poreskih obveznika. Zato se I zovu javne finansije!!!”, upozorava Medojević. 

izvor: analitika

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more