IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BORBA ZA ŽIVOT U SJENICI! Sela zavejana, bez struje, gusta magla i ledena kiša…

SJENICA – GLAVNI putni pravci na Pešterskoj visoravni, koji pripadaju Sjenici, prohodni su za saobraćaj, osim par krakova koji vode ka selima i zasjeocima u mjesnim zajednicama Bare i Kladnica.

Predsjednik Opštine Sjenica Munib Mujagić kaže za Večernje novosti da je na terenu 20 mašina i da očekuje da će svi putevi veoma brzo biti osposobljeni za normalno odvijanje saobraćaja.

– Ekipe su na terenu i radi se na čišćenju krakova ka selima u mjesnim zajednicama Bare i Kladnica, kao i u još nekim djelovima Pešteri. Održavamo oko 700 kilometara puteva, pokrivamo veliku teritoriju, a kako su najavljene nove padavine, moraćemo da od ponedeljka angažujemo još nekoliko mašina kako bismo sve krajeve čistili istovremeno – objašnjava Mujagić.

Snijeg, koji je na Pešteri dostigao i visinu od pola metra, izazvao je i havarije na elektro mreži zbog čega je u jednom trenutku gotovo 17 sela bilo bez struje. Bez električne energije već duže od 24 sata su domaćinstva u tri sela.

Čitaj još:   Sandžaklije listom odlaze iz rodnog kraja

– Struje nema u Zahumskom, Krajinoviću i Vrbnici. Šest ekipa Elektrodistribucije su na terenu i očekujemo da uskoro otklone kvarove. Rade u ekstremno lošim uslovima, spustila se magla i pada ledena kiša, ali vjerujemo da će uspjeti da obave posao – poručio je Mujagić.

izvor: agencije

SJENICA: Povrijeđena tri mladića sletjeli kolima u rijeku… (foto)

Saobraćajna nesreća se dogodila kod Sjenice povrijeđena su tri mladića... Read more