IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIŽE PRAVA ZIMA: Danas obilan snijeg i ledena kiša sve do… (foto)

Upozorenje da se danas očekuju obilne padavine, povećanje visine snježnog pokrivača, a ponegdje i ledena kiša…

SARAJEVO: Regija, Putovanje, vijesti, nedelja, 10.01.2021…09.56…STIŽE PRAVA ZIMA: Danas obilan snijeg i ledena kiša sve do… (foto)

Na višim i planinskim predjelima se očekuje 40 do 80 milimetara padavina, tokom dana će se povećati visine snijega do 30 santimetara, ponegdje i više, u nižim krajevima centralne, jugozapadne i južne Bosne i Hercegovine oko 15 santimetara, piše u upozorenju.

Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od 2 do 6, a dnevna od -3 do 8°C.

nedelja 10.01.2021. godine
Biometeorološke prilike su nepovoljne. Poteškoće kod osjetljivih osoba moguće su zbog hladnog i tmurnog vremena, praćenog padavinama. Sa poslijepodnevnim satima biće malo ugodnije, uz djelimičnu stabilizaciju. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od niskih temperatura. Hroničnim bolesnicima problem bi mogao predstavljati i porast zagađenosti zraka, izraženije u gradskim sredinama.

Čitaj još:   URNEBES IZ SRBIJE: Pitali građane šta misle o uvođenju arapskih brojeva u škole, ŠOK ODGOVORI... (foto i video)

U ponedjeljak oblačno vrijeme. U Hercegovini s kišom, u Bosni sa snijegom. Poslijepodne ili u večernjim satima padavine postepeno slabE i prestaju. Jutarnja temperatura od -7 do -2, na jugu od 1 do 6, a dnevna od -4 do 8°C.

U utorak oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni povremeno je moguće provijavanje slabog snijega. U Hercegovini poslijepodne i u večernjim satima postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od -9 do -3, a dnevna od -3 do 9°C.

U srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -9 do -3, a dnevna od -3 do 9°C.

http://iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more