IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Boro KONTIĆ: Krivokapić čestitao najveći dobitak i ratni plijen Velike Srbije… (foto)

KAD TELEFON ZAZVONI: Predsjednica RS Željka Cvijanović otkrila da je crnogorski premijer zvao da čestita 9. januar, Dan Republike Srpske, iako je taj praznik proglašen neustavnim…

SARAJEVO: Regija, vijesti, ponedeljak,11.01.2021…12.16… Boro KONTIĆ: Krivokapić čestitao najveći dobitak i ratni plijen Velike Srbije…

Ne znam šta je premijer Crne Gore mislio, ali znam šta je uradio. Čestitao je najveći dobitak Velike Srbije. Jedino bi pokoravanje Crne Gore to nadmašilo – kazao je za Pobjedu Boro Kontić, direktor Media centra Sarajevo, novinar i publicista, komentarišući a sve i to što je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao 9. januar, Dan Republike Srpske predsjednici Željki Cvijanović, iako je taj datum kao praznik od Ustavnog suda BiH dva puta proglašen neustavnim, a od Venecijanske komisije diskriminatorskim.

Krivokapić nije uputio zvaničnu čestitku predsjednici RS Željki Cvijanović, kako je to uobičajeno u državnom protokolu, već telefonskim putem. Crnogorska javnost za čestitku je saznala zahvaljujući Cvijanovićkoj koja je javno, na pres konferenciji, Krivokapiću zahvalila.

”Evo da pomenem moj jutrošnji razgovor. Zahvalna sam premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću koji je pozvao, čestitao sve naše praznike i izrazio opredjeljenje da zajedno radimo i unapređujemo u svim oblastima našu saradnju na dobrobit građana Crne Gore i Republike Srpske, odnosno BiH. To je način kako moramo funkcionisati ” rekla je Cvijanović juče na konferenciji za medije.

Krivokapić se nije juče oglašavao, uprkos brojnim reakcijama i crnogorske vlasti i opozicije, ali i zvaničnika BiH, koji su pozvali crnogorsku vladu da se ogradi od ovakvog poteza.

Čitaj još:   DRITAN Abazović: Zašto bih se povlačio, ja sam u politici ostvario sve, uskoro neću imati obezbjeđenje– smeta mi... (foto, video)

Boro Kontić podsjeća da rat u BiH nije vođen zbog ljudskih prava, već za teritoriju, te da je Republika Srpska „ratni plijen“.

”Rat u BiH nije vođen zbog ljudskih prava ili ugroženosti naroda. Kao i svi ratovi, bilo gdje, vodio se za teritoriju. Republika Srpska je taj ratni plijen” kazao je Kontić.

Istakao je da je Republika Srpska stvorena „na ratnim zločinima koji su uključivali koncentracione logore, protjerivanje ljudi i ubijanje civila“.

”Ne znam šta je premijer Crne Gore mislio, ali znam šta je uradio. Čestitao je najveći dobitak Velike Srbije. Jedino bi pokoravanje Crne Gore to nadmašilo” kazao je BORO Kontić...

izvor CdM.me

Čitaj još:   PREOKRET U CRNOJ GORI: Krivokapić predložio ministre, DRITAN OTVARA ŠAMPANJAC...
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more